Филе от лаврак на скара със задушени зеленчуци
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- Филе от лаврак – 500гр. (може да се използва и ципура)
- Морков – 2бр
- Целина стъбла – 2-3 пръчки
- Броколи – 150 гр. малки розички
- Карфиол – 100гр малки розички
- Зелен боб – 100гр.
- Зехтин – 1с.л.
- Масло 2с.л.
- Копър – 3 с.л. нарязан
- Сол и пипер
Метод на приготвяне:
Нарежете морковите, целината и зеления боб на парчета със сходна големина като броколите и карфиола. Кипнете 1.5л вода, добавете 2 с.л. сол и бланширайте за 2-3 мин всеки от зеленчуците.
Запазете няколко лъжици от водата, добавете към тях зеленчуците и маслото и гответе за 5-6 минути. Прехвърлете в купа и добавете копъра.
Загрейте фурната на 200С и скарата на максимум. Овкусете филетата със сол и пипер и сложете на скарата с кожата надолу. Печете за 2 мин на много силна скара, прехвърлете в тавичка внимателно и довършете във фурната за 3-4 мин.
Намажете с малко зехтин и сервирайте с порция от задушените зеленчуци.
Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчук по избор в режима си. Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате ТУК.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…