Филе от лаврак на скара със задушени зеленчуци

Продукти:

  • Филе от лаврак – 500гр. (може да се използва и ципура)
  • Морков – 2бр
  • Целина стъбла – 2-3 пръчки
  • Броколи – 150 гр. малки розички
  • Карфиол – 100гр малки розички
  • Зелен боб – 100гр.
  • Зехтин – 1с.л.
  • Масло 2с.л.
  • Копър – 3 с.л. нарязан
  • Сол и пипер
Инструкции:

Нарежете морковите, целината и зеления боб на парчета със сходна големина като броколите и карфиола. Кипнете 1.5л вода, добавете 2 с.л. сол и бланширайте за 2-3 мин всеки от зеленчуците.
Запазете няколко лъжици от водата, добавете към тях зеленчуците и маслото и гответе за 5-6 минути. Прехвърлете в купа и добавете копъра.
Загрейте фурната на 200С и скарата на максимум. Овкусете филетата със сол и пипер и сложете на скарата с кожата надолу. Печете за 2 мин на много силна скара, прехвърлете в тавичка внимателно и довършете във фурната за 3-4 мин.
Намажете с малко зехтин и сервирайте с порция от задушените зеленчуци.

Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчук по избор в режима си. Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате ТУК.

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg