Филе от лаврак на скара със задушени зеленчуци

Продукти:

  • Филе от лаврак – 500гр. (може да се използва и ципура)
  • Морков – 2бр
  • Целина стъбла – 2-3 пръчки
  • Броколи – 150 гр. малки розички
  • Карфиол – 100гр малки розички
  • Зелен боб – 100гр.
  • Зехтин – 1с.л.
  • Масло 2с.л.
  • Копър – 3 с.л. нарязан
  • Сол и пипер
Инструкции:

Нарежете морковите, целината и зеления боб на парчета със сходна големина като броколите и карфиола. Кипнете 1.5л вода, добавете 2 с.л. сол и бланширайте за 2-3 мин всеки от зеленчуците.
Запазете няколко лъжици от водата, добавете към тях зеленчуците и маслото и гответе за 5-6 минути. Прехвърлете в купа и добавете копъра.
Загрейте фурната на 200С и скарата на максимум. Овкусете филетата със сол и пипер и сложете на скарата с кожата надолу. Печете за 2 мин на много силна скара, прехвърлете в тавичка внимателно и довършете във фурната за 3-4 мин.
Намажете с малко зехтин и сервирайте с порция от задушените зеленчуци.

Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчук по избор в режима си. Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате ТУК.