Френска супа „Вишисоаз“

френска супа

Продукти:

  • 400 г картофи
  • 4 стръка праз
  • 500 мл. зеленчуков бульон
  • 80 г крема сирене
  • 20 г бяло сирене
  • 1 с.л. зехтин или масло
  • сол
Инструкции:

Нарежете бялата част на праза на тънки колелца. Загрейте зехтина в тенджера с капак и задушете праза, докато омекне за около 5 мин. Добавете обелените и нарязани на кубчета картофи, разбъркайте за минута – две и добавете бульона. Оставете да поври на бавен огън.

Когато картофите са готови, пасирайте всичко като добавите и крема сиренето, извадено от хладилника на стайна температура.

Овкусете със сол и гарнирайте с натрошено сирене по желание.

Супата може да се консумира както топла така и студена.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате картофи и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Френска супа „Вишисоаз“
Публикувана на
Рейтинг
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)