Френско Пиле Провансал

Френско Пиле Провансал

Продукти:

  • 2 порции
  • 450 г пилешки гърди
  • 250 г домати
  • 200 г червени чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 30 мл. зехтин
  • ½ ч.л. сух босилек
  • 20 г пресен магданоз
  • 1 ч.л. риган на прах
Инструкции:

Първата стъпка при приготвянето на рецептата за френско пиле Провансал е да подготвите всички зеленчуци и да нарежете месото.

Нарежете месото на ленти, чушките на ивици, и доматите на кубчета. Смачкайте скилидките чесън и ги добавете към месото и зеленчуците.

Поставете всичко в гювеч с капак.

Добавете зехтина, босилека, ригана и магданоза. Добавете сол и пипер на вкус.

Поставете гювеча в студена фурна, на температура на готвене 130-160 С, и гответе около час, докато парчетата пиле са готови, но все още крехки и сочни.

Сервирайте горещо.

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5
Топ Форма