Френско Пиле Провансал
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 2 порции
- 450 г пилешки гърди
- 250 г домати
- 200 г червени чушки
- 2 скилидки чесън
- 30 мл. зехтин
- ½ ч.л. сух босилек
- 20 г пресен магданоз
- 1 ч.л. риган на прах
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвянето на рецептата за френско пиле Провансал е да подготвите всички зеленчуци и да нарежете месото.
Нарежете месото на ленти, чушките на ивици, и доматите на кубчета. Смачкайте скилидките чесън и ги добавете към месото и зеленчуците.
Поставете всичко в гювеч с капак.
Добавете зехтина, босилека, ригана и магданоза. Добавете сол и пипер на вкус.
Поставете гювеча в студена фурна, на температура на готвене 130-160 С, и гответе около час, докато парчетата пиле са готови, но все още крехки и сочни.
Сервирайте горещо.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…
МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…