Френско Пиле Провансал
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 2 порции
- 450 г пилешки гърди
- 250 г домати
- 200 г червени чушки
- 2 скилидки чесън
- 30 мл. зехтин
- ½ ч.л. сух босилек
- 20 г пресен магданоз
- 1 ч.л. риган на прах
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвянето на рецептата за френско пиле Провансал е да подготвите всички зеленчуци и да нарежете месото.
Нарежете месото на ленти, чушките на ивици, и доматите на кубчета. Смачкайте скилидките чесън и ги добавете към месото и зеленчуците.
Поставете всичко в гювеч с капак.
Добавете зехтина, босилека, ригана и магданоза. Добавете сол и пипер на вкус.
Поставете гювеча в студена фурна, на температура на готвене 130-160 С, и гответе около час, докато парчетата пиле са готови, но все още крехки и сочни.
Сервирайте горещо.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…