skip to Main Content

Френско Пиле Провансал

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Френско Пиле Провансал

Продукти:

  • 2 порции
  • 450 г пилешки гърди
  • 250 г домати
  • 200 г червени чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 30 мл. зехтин
  • ½ ч.л. сух босилек
  • 20 г пресен магданоз
  • 1 ч.л. риган на прах

Метод на приготвяне:

Първата стъпка при приготвянето на рецептата за френско пиле Провансал е да подготвите всички зеленчуци и да нарежете месото.

Нарежете месото на ленти, чушките на ивици, и доматите на кубчета. Смачкайте скилидките чесън и ги добавете към месото и зеленчуците.

Поставете всичко в гювеч с капак.

Добавете зехтина, босилека, ригана и магданоза. Добавете сол и пипер на вкус.

Поставете гювеча в студена фурна, на температура на готвене 130-160 С, и гответе около час, докато парчетата пиле са готови, но все още крехки и сочни.

Сервирайте горещо.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още

Забравете за популярните масови диети Ако искате това да е последната година, в която си задавате въпроса “Как да отслабван бързо за лятото?”, първото нещо, което е добре да направите, е да забравите за масовите диети. Те може да имат…

Прочети още
Back To Top