Френско Пиле Провансал

Продукти:

  • 2 порции
  • 450 г пилешки гърди
  • 250 г домати
  • 200 г червени чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 30 мл. зехтин
  • ½ ч.л. сух босилек
  • 20 г пресен магданоз
  • 1 ч.л. риган на прах
Инструкции:

Първата стъпка при приготвянето на рецептата за френско пиле Провансал е да подготвите всички зеленчуци и да нарежете месото.

Нарежете месото на лентички, чушките на ивици, и доматите на кубчета. Смачкайте скилидките чесън и ги добавете към месото и зеленчуците.

Поставете всичко в гювеч с капак.

Добавете зехтина, босилека, ригана и магданоза. Добавете сол и пипер на вкус.

Слагате гювеча в студена фурна, задавате температура на готвене 95-100 С, и се готви, докато парчетата пиле са готови, но все още крехки и сочни.

Сервирайте горещо.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Френско Пиле Провансал
Публикувана на
Рейтинг
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg