Фритата със зелен боб и червени чушки

фритата

Продукти:

  • За 1 порция
  • 2 яйца
  • 100 г замразен зелен боб
  • ½ глава червен лук
  • 1 червена чушка
  • 1 с. л. олио
  • ½ ч. л. сол
Инструкции:

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за фритата със зелен боб и червени чушки е подготовката на продуктите. Измивате, почиствате и нарязвате чушката и лука на ситно. Разбивате яйца заедно със солта.

В тиган изсипвате нарязаните зеленчуци и зеления боб, добавяте ¼ чаена чаша вода и щипка сол и задушавате за около 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат.

Намазвате малка тава с олиото и изсипвате в нея зеленчуците, като ги отцедите от водата. Добавяте и разбитите яйца и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути, или докато фритата със зелен боб и червени чушки придобие златист цвят.

Рецептата е подходяща, когато имате яйца и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Фритата със зелен боб и червени чушки
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)