skip to Main Content

Фритата със зелен боб и червени чушки

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Фритата със зелен боб и червена чушка

Продукти:

  • За 1 порция
  • 2 яйца
  • 100 г замразен зелен боб
  • ½ глава червен лук
  • 1 червена чушка
  • 1 с. л. олио
  • ½ ч. л. сол

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за фритата със зелен боб и червени чушки е подготовката на продуктите. Измивате, почиствате и нарязвате чушката и лука на ситно. Разбивате яйца заедно със солта.

В тиган изсипвате нарязаните зеленчуци и зеления боб, добавяте ¼ чаена чаша вода и щипка сол и задушавате за около 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат.

Намазвате малка тава с олиото и изсипвате в нея зеленчуците, като ги отцедите от водата. Добавяте и разбитите яйца и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути, или докато фритата със зелен боб и червени чушки придобие златист цвят.

Рецептата е подходяща, когато имате яйца и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

Други свързани статии:

Още от Топ форма

  Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…

Прочети още

МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…

Прочети още
Back To Top