Гъбено рагу с прясно сирене
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 500 г гъби
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 150 мл зеленчуков бульон
- 1 чаша бяло вино
- 2 с.л. зехтин
- 4 с.л. магданоз
- 1 с.л. мащерка, свежа
- 60 г свежо сирене
- 20 г лешници печени – по желание
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвянето на рагуто е да подготвите зеленчуците.
Нарежете лука на кубчета, a чесъна на ситно. Гъбите нарежете на едро – те ще се свият при готвене. Най-добре е гъбите да бъдат букет от горски гъби, но може да използвате обикновени печурки.
След това, загрейте зехтина в тиган и добавете лука и чесъна. Разбърквайте периодично и гответе, докато започнат да почервеняват. Добавете гъбите и гответе на силен огън, докато започнат да се оцветяват.
Добавете виното и изчакайте да се изпари почти изцяло.
Натрошете лешниците и ги добавете, заедно с бульона към гъбите. Намалете температурата и изчакайте течността да се редуцира до консистенция на сироп.
Овкусете със сол и пипер и добавете нарязаните подправки.
Сервирайте с плочка свежо сирене.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…