skip to Main Content

Гъбено рагу с прясно сирене

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Гъбено рагу

Продукти:

  • 500 г гъби
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 150 мл зеленчуков бульон
  • 1 чаша бяло вино
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 с.л. магданоз
  • 1 с.л. мащерка, свежа
  • 60 г свежо сирене
  • 20 г лешници печени – по желание
  • сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Първата стъпка при приготвянето на рагуто е да подготвите зеленчуците.

Нарежете лука на кубчета, a чесъна на ситно. Гъбите нарежете на едро –  те ще се свият при готвене. Най-добре е гъбите да бъдат букет от горски гъби, но може да използвате обикновени печурки.

След това, загрейте зехтина в тиган и добавете лука и чесъна. Разбърквайте периодично и гответе, докато започнат да почервеняват. Добавете гъбите и гответе на силен огън, докато започнат да се оцветяват.

Добавете виното и изчакайте да се изпари почти изцяло.

Натрошете лешниците и ги добавете, заедно с бульона към гъбите. Намалете температурата и изчакайте течността  да се редуцира до консистенция на сироп.

Овкусете със сол и пипер и добавете нарязаните подправки.

Сервирайте с плочка свежо сирене.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top