Грах Болонезе

Продукти:

  • за 3 порции:
  • 500 г мляно телешко месо
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 150 г домати от консерва или доматен сос
  • 400 г грах
  • 1 бр. дафинов лист
  • 2 с.л. розмарин пресен (само листа нарязани)
  • 150 мл червено вино
  • 50 мл прясно мляко
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Нарежете лука и чесъна на ситно. В съд загрейте зехтина на умерена температура и задушете чесъна и розмарина за 30 сек.

Добавете лука и дафиновия лист и задушете докато лукът омекне.

Добавете месото и разбъркайте за 3-4 мин.

Добавете виното и доматите и оставете да къкри на слаб огън под капак за 15 мин.

Сложете граха и млякото и оставете да ври за още 10 мин.

Гарнирайте с прясно нарязан магданоз.

 

Рецептата е подходяща, когато имате месо и зеленчук по избор в режима си.

Ако все още нямате индивидуален режим, можете да го поръчате от тук.