Грах Болонезе

Продукти:

  • за 3 порции:
  • 500 г мляно телешко месо
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 400 г грах
  • 1 бр. дафинов лист
  • 2 с.л. розмарин пресен (само листа нарязани)
  • 150 мл червено вино
  • 50 мл прясно мляко
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Нарежете лука и чесъна на ситно. В съд загрейте зехтина на умерена температура и задушете чесъна и розмарина за 30 сек.

Добавете лука и дафиновия лист и задушете докато лукът омекне.

Добавете месото и разбъркайте за 3-4 мин.

Добавете виното и доматите и оставете да къкри на слаб огън под капак за 15 мин.

Сложете граха и млякото и оставете да ври за още 10 мин.

Гарнирайте с прясно нарязан магданоз.

 

Рецептата е подходяща, когато имате месо и зеленчук по избор в режима си.

Ако все още нямате индивидуален режим, можете да го поръчате от тук.

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg