Гулаш
Беше ли полезно? Оценете ни! |
Продукти:
- За 3 порции
- 500 г телешко месо
- 200 г целина глава (замества картофа)
- 2 бр. моркови
- 2 бр. червена чушка
- 1 бр. домат
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. червен пипер сладък
- 1/2 ч. червен пипер лют
- 1/2 с.л. кимион
- 1/2 връзка магданоз
- 3 с.л. олио
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Месото се нарязва на средно големи кубчета, а лука и чесъна на ситно.
В тенджера се загрява олиото и се задушават месото, лука и чесъна. Добавя се червеният пипер, малко вода, кимиона и лютия червен пипер и се оставя да се задуши под капак докато месото омекне.
Добавят се останалите зеленчуци ,нарязани на кубчета и се оставя да къкри на слаб огън докато зеленчуците се сготвят , а месото стане крехко.
Овкусете със сол и пипер и гарнирайте с пресен магданоз.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…