Карпачо
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 1 порция:
- 150 г телешко контра филе
- 5 г бадеми
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 с.л. горчица
- 1 с.л. настърган хрян, по избор
- 200 г свеж салатен микс
- 2 с.л. зехтин
- сол и пипер
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвянето на карпачо е да посолите телешкото със сол и пипер и да го намажете с горчица. Увийте го много стегнато с прозрачно кухненско фолио като бонбон, завържете крайчетата и сложете във фризера за 24 часа.
Извадете от фризера и оставете да се отпусне съвсем леко за 10-12 мин. и нарежете на много тънки шайби. По-лесно е да с реже на тънко докато е полузамразено. Аранжирайте шайбите като керемиди на дъното на голяма чиния.
Поръсете с едра сол, черен пипер, лимонов сок, ядки по ваш избор – бадеми, кедрови ядки, лешници и зехтин.
Сервирайте с овкусената свежа салата.
Рецептата е подходяща, когато имате телешко месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…