Карпачо

карпачо

Продукти:

  • За 1 порция:
  • 150 г телешко контра филе
  • 5 г бадеми
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1 с.л. горчица
  • 1 с.л. настърган хрян, по избор
  • 200 г свеж салатен микс
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер
Инструкции:

Първата стъпка при приготвянето на карпачо е да посолите телешкото със сол и пипер и да го намажете с горчица. Увийте го много стегнато с прозрачно кухненско фолио като бонбон, завържете крайчетата и сложете във фризера за 24 часа.

Извадете от фризера и оставете да се отпусне съвсем леко за 10-12 мин. и нарежете на много тънки шайби. По-лесно е да с реже на тънко докато е полузамразено. Аранжирайте шайбите като керемиди на дъното на голяма чиния.

Поръсете с едра сол, черен пипер, лимонов сок, ядки по ваш избор – бадеми, кедрови ядки, лешници и зехтин.

Сервирайте с овкусената свежа салата.

Рецептата е подходяща, когато имате телешко месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Карпачо
Публикувана на