Картофена крем супа

Продукти:

  • 400 г картофи
  • 100 г целина стъбла или глава
  • 100 г моркови
  • 50 г лук
  • 600 мл зеленчуков бульон
  • 100 г крема сирене обезмаслено
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
  • Съвет:
  • За приготвянето на супата е най-добре да ползвате домашно приготвен бульон, а не готовите кубчета, защото те имат много силен, леко изкуствен аромат. Но ако нямате домашно приготвен бульон може да прибегнете и до тях.
Инструкции:

Обелете, измийте и нарежете картофите на големи кубчета. Почистете целината и морковите, нарежете заедно с лука на дребно.
В тенджера загрейте 1 с.л. зехтин и задушете лука докато омекне. Добавете картофите и половината от целината и покрийте със зеленчуков бульон. Гответе на средна температура докато зеленчуците омекнат, а след това добавете половината от крема сиренето и пасирайте. Сместа трябва да е гъста, но без лъжицата да оставя следа. Овкусете със сол и пипер.
В друга тенджера задушете морковите с останалата целина, добавете останалото крема сирене и пасирайте. Овкусете със сол и пипер.
В дълбока чиния или купа сипете от картофената супа, след това добавете и от морковената смес като изсипвате внимателно в средата на чинията/купата. По този начин ще се оформят два кръга, което ще направи ястието по-интересно и ще даде възможност за игра с вкусовете.
Добър апетит!

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Картофена крем супа
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg