Киноа пилаф с лапад и козе сирене
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 200 г киноа
- 400 мл подсолена вода
- 300 г спанак
- кората и сока от 1 лимон
- 2 ст. зелен лук
- 2 с.л. орехи печени
- 1 с.л. зехтин
- 100 г козе сирене
- сол и пипер
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвянето на “Киноа пилаф с лапад и козе сирене” е да подготвите киноата. Накиснете я в топла вода за около 20-25 мин и изплакнете добре след това. В тенджерка с капак кипнете подсолената вода и добавете киноата. Намалете температурата, сложете капака и оставете да къкри за около 5-7мин.
Добавете спанака нарязан на едро (можете да използвате лапад) и сложете капака отново за още 5-7 мин.
След това, в купа смесете половината от лимоновия сок, кората, зехтина, зеления лук, нарязан много ситно, натрошеното сирене (ниско маслено или смес от козе сирене и извара) и орехите.
Проверете киноата, водата трябва да е абсорбирана, а киноата да е сготвена, но не твърде мека. Докато е топла изсипете сместа върху сиренето и орехите и разбъркайте.
Овкусете със сол и пипер и останалия лимонов сок ако прецените.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…