skip to Main Content

Киноа пилаф с лапад и козе сирене

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Киноа пилаф с лапад и козе сирене

Продукти:

  • 200 г киноа
  • 400 мл подсолена вода
  • 300 г спанак
  • кората и сока от 1 лимон
  • 2 ст. зелен лук
  • 2 с.л. орехи печени
  • 1 с.л. зехтин
  • 100 г козе сирене
  • сол и пипер

Метод на приготвяне:

Първата стъпка при приготвянето на “Киноа пилаф с лапад и козе сирене” е да подготвите киноата. Накиснете я в топла вода за около 20-25 мин и изплакнете добре след това. В тенджерка с капак кипнете подсолената вода и добавете киноата. Намалете температурата, сложете капака и оставете да къкри за около 5-7мин.

Добавете спанака нарязан на едро (можете да използвате лапад) и сложете капака отново за още 5-7 мин.

След това, в купа смесете половината от лимоновия сок, кората, зехтина, зеления лук, нарязан много ситно, натрошеното сирене (ниско маслено или смес от козе сирене и извара) и орехите.

Проверете киноата, водата трябва да е абсорбирана, а киноата да е сготвена, но не твърде мека. Докато е топла изсипете сместа върху сиренето и орехите и разбъркайте.

Овкусете със сол и пипер и останалия лимонов сок ако прецените.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top