Киноа пилаф с лапад и козе сирене

пилаф

Продукти:

  • 200 г киноа
  • 400 мл подсолена вода
  • 300 г спанак
  • кората и сока от 1 лимон
  • 2 ст. зелен лук
  • 2 с.л. орехи печени
  • 1 с.л. зехтин
  • 100 г козе сирене
  • сол и пипер
Инструкции:

Първата стъпка при приготвянето на „Киноа пилаф с лапад и козе сирене“ е да подготвите киноата. Накиснете я в топла вода за около 20-25 мин и изплакнете добре след това. В тенджерка с капак кипнете подсолената вода и добавете киноата. Намалете температурата, сложете капака и оставете да къкри за около 5-7мин.

Добавете спанака нарязан на едро (можете да използвате лапад) и сложете капака отново за още 5-7 мин.

След това, в купа смесете половината от лимоновия сок, кората, зехтина, зеления лук, нарязан много ситно, натрошеното сирене (ниско маслено или смес от козе сирене и извара) и орехите.

Проверете киноата, водата трябва да е абсорбирана, а киноата да е сготвена, но не твърде мека. Докато е топла изсипете сместа върху сиренето и орехите и разбъркайте.

Овкусете със сол и пипер и останалия лимонов сок ако прецените.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Киноа пилаф с лапад и козе сирене
Публикувана на
Рейтинг
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)