Киноа пилаф с лапад и козе сирене
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 200 г киноа
- 400 мл подсолена вода
- 300 г спанак
- кората и сока от 1 лимон
- 2 ст. зелен лук
- 2 с.л. орехи печени
- 1 с.л. зехтин
- 100 г козе сирене
- сол и пипер
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвянето на “Киноа пилаф с лапад и козе сирене” е да подготвите киноата. Накиснете я в топла вода за около 20-25 мин и изплакнете добре след това. В тенджерка с капак кипнете подсолената вода и добавете киноата. Намалете температурата, сложете капака и оставете да къкри за около 5-7мин.
Добавете спанака нарязан на едро (можете да използвате лапад) и сложете капака отново за още 5-7 мин.
След това, в купа смесете половината от лимоновия сок, кората, зехтина, зеления лук, нарязан много ситно, натрошеното сирене (ниско маслено или смес от козе сирене и извара) и орехите.
Проверете киноата, водата трябва да е абсорбирана, а киноата да е сготвена, но не твърде мека. Докато е топла изсипете сместа върху сиренето и орехите и разбъркайте.
Овкусете със сол и пипер и останалия лимонов сок ако прецените.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…
МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…