skip to Main Content

Крем супа от грах

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

крем супа от грах

Продукти:

  • за 2 порции
  • 400 г грах (замразен или от консерва)
  • 2 скилидки чесън
  • 60 г крема сирене
  • 80 мл вода или домашен зеленчуков бульон
  • 1 с.л. джинджифил (настърган)
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за крем супа от грах, е да задушите чесъна. Загрейте зехтина в тенджера и добавете нарязания на едро чесън. Задушете за 30 секунди и добавете граха и бульона. Изчакайте да заври, намалете температурата и оставете да ври на тих огън за около 12-15 минути. 3-4 минути преди края на времето добавете джинджифила.

Когато времето изтече, отцедете граха, но запазете течността и 3-4 лъжици от граха.

Добавете крема сиренето*, сол, пипер и малко от бульона към отцедения грах и пасирайте. Добавете още от бульона докато се получи гъста супа. Смесете с целите зърна грах и поднесете с нарязан магданоз.

*Можете да приготвите супата и с бяло саламурено сирене вместо с крема сирене. Ако използвате бяло саламурено сирене, сложете го заедно с джинджифила, за да поври за няколко минути с граха, и след това пасирайте супата.

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат,  панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…

Прочети още

Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти.   Постна закуска За закуска си…

Прочети още
Back To Top