skip to Main Content

Крем супа от грах

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

крем супа от грах

Продукти:

  • за 1 порция
  • 300 г грах (замразен или от консерва)
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г крема сирене
  • 50 мл вода или домашен зеленчуков бульон
  • 1 с.л. джинджифил (настърган)
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за крем супа от грах е да задушите чесъна. Загрейте зехтина в тенджера и добавете нарязания на едро чесън. Задушете за 30 секунди и добавете граха и бульона. Изчакайте да заври, намалете температурата и оставете да ври на тих огън за около 12-15 минути. 3-4 минути преди края на времето добавете джинджифила.

Когато времето изтече отцедете граха, но запазете течността и 3-4 лъжици от граха.

Добавете крема сиренето*, сол, пипер и малко от бульона към отцедения грах и пасирайте. Добавете още от бульона докато се получи гъста супа. Смесете с целите зърна грах и поднесете с нарязан магданоз.

*Супата би се получила добре и с бяло саламурено сирене вместо с крема сирене. Ако използвате бяло саламурено сирене, сложете го заедно с джинджифила да поври за няколко минути с граха и след това пасирайте супата.

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top