Крем супа от грах

крем супа от грах

Продукти:

  • за 1 порция
  • 300 г грах (замразен или от консерва)
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г крема сирене
  • 50 мл вода или домашен зеленчуков бульон
  • 1 с.л. джинджифил (настърган)
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за крем супа от грах е да задушите чесъна. Загрейте зехтина в тенджера и добавете нарязания на едро чесън. Задушете за 30 секунди и добавете граха и бульона. Изчакайте да заври, намалете температурата и оставете да ври на тих огън за около 12-15 минути. 3-4 минути преди края на времето добавете джинджифила.

Когато времето изтече отцедете граха, но запазете течността и 3-4 лъжици от граха.

Добавете крема сиренето*, сол, пипер и малко от бульона към отцедения грах и пасирайте. Добавете още от бульона докато се получи гъста супа. Смесете с целите зърна грах и поднесете с нарязан магданоз.

*Супата би се получила добре и с бяло саламурено сирене вместо с крема сирене. Ако използвате бяло саламурено сирене, сложете го заедно с джинджифила да поври за няколко минути с граха и след това пасирайте супата.

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Крем супа от грах
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
21star1stargraygraygray Based on 6 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg