Крем супа от грах

крем супа от грах

Продукти:

  • за 1 порция
  • 300 г грах (замразен или от консерва)
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г крема сирене
  • 50 мл вода или домашен зеленчуков бульон
  • 1 с.л. джинджифил (настърган)
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за крем супа от грах е да задушите чесъна. Загрейте зехтина в тенджера и добавете нарязания на едро чесън. Задушете за 30 секунди и добавете граха и бульона. Изчакайте да заври, намалете температурата и оставете да ври на тих огън за около 12-15 минути. 3-4 минути преди края на времето добавете джинджифила.

Когато времето изтече отцедете граха, но запазете течността и 3-4 лъжици от граха.

Добавете крема сиренето*, сол, пипер и малко от бульона към отцедения грах и пасирайте. Добавете още от бульона докато се получи гъста супа. Смесете с целите зърна грах и поднесете с нарязан магданоз.

*Супата би се получила добре и с бяло саламурено сирене вместо с крема сирене. Ако използвате бяло саламурено сирене, сложете го заедно с джинджифила да поври за няколко минути с граха и след това пасирайте супата.

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5