Леща с лапад

леща

Продукти:

  • За 2 порции
  • 150 г леща (сурова)
  • 300 г лапад
  • 1 морков
  • 1 лук (пресен)
  • 30 г целина
  • 1 с.л. зехтин
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за леща с лапад е подготовката на съставките. Измивате моркова, целината, лука и лапада.

Нарязвате моркова, целината и лука на кубчета, а на лапада отделяте жилката в средата на всяко листо с помощта на нож. В тенджерата изсипвате нарязаните морков, целина и лук, добавяте ½ чаена чаша вода и зехтина и ги задушавате до омекване.

Измивате лещата и я добавяте към зеленчуците. Добавяте и още около две чаени чаши вода и ½ чаена лъжица сол и варите до пълно сваряване на лещата.

Нарязвате лапада на ситно и го добавяте към ястието, след което варите още около 4-5 минути.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате вариво и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим

 

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg