skip to Main Content

Леща с лапад

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

леща с лапад

Продукти:

  • За 2 порции
  • 150 г леща (сурова)
  • 300 г лапад
  • 1 морков
  • 1 лук (пресен)
  • 30 г целина
  • 1 с.л. зехтин

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за леща с лапад е подготовката на съставките. Измивате моркова, целината, лука и лапада.

Нарязвате моркова, целината и лука на кубчета, а на лапада отделяте жилката в средата на всяко листо с помощта на нож. В тенджерата изсипвате нарязаните морков, целина и лук, добавяте ½ чаена чаша вода и зехтина и ги задушавате до омекване.

Измивате лещата и я добавяте към зеленчуците. Добавяте и още около две чаени чаши вода и ½ чаена лъжица сол и варите до пълно сваряване на лещата.

Нарязвате лапада на ситно и го добавяте към ястието, след което варите още около 4-5 минути.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате вариво и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

  Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…

Прочети още

МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…

Прочети още
Back To Top