skip to Main Content

Леща с лапад

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

леща с лапад

Продукти:

  • За 2 порции
  • 150 г леща (кафява)
  • 300 г лапад
  • 1 морков
  • 1 лук (пресен)
  • 30 г целина
  • 1 с.л. зехтин
  • сол на вкус

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за леща с лапад е подготовката на съставките. Измийте моркова, целината, лука и лапада.

Нарежете моркова, целината и лука на кубчета. С помощта на нож отделете жилката в средата на всяко листо на лапада.

В тенджерата изсипете нарязаните морков, целина и лук, добавете ½ чаена чаша вода и зехтина и ги задушете до омекване.

Измийте лещата и я добавете към зеленчуците. Добавете и още около две чаени чаши вода и ½ чаена лъжица сол.  Варете около 30 минути до пълно сваряване на лещата (в зависимост от сорта леща времето може да варира). 

Нарежете лапада на ситно и го добавете към ястието, след което варете още около 4-5 минути.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате вариво и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още

Забравете за популярните масови диети Ако искате това да е последната година, в която си задавате въпроса “Как да отслабван бързо за лятото?”, първото нещо, което е добре да направите, е да забравите за масовите диети. Те може да имат…

Прочети още
Back To Top