Леща с лапад
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 2 порции
- 150 г леща (кафява)
- 300 г лапад
- 1 морков
- 1 лук (пресен)
- 30 г целина
- 1 с.л. зехтин
- сол на вкус
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за леща с лапад е подготовката на съставките. Измийте моркова, целината, лука и лапада.
Нарежете моркова, целината и лука на кубчета. С помощта на нож отделете жилката в средата на всяко листо на лапада.
В тенджерата изсипете нарязаните морков, целина и лук, добавете ½ чаена чаша вода и зехтина и ги задушете до омекване.
Измийте лещата и я добавете към зеленчуците. Добавете и още около две чаени чаши вода и ½ чаена лъжица сол. Варете около 30 минути до пълно сваряване на лещата (в зависимост от сорта леща времето може да варира).
Нарежете лапада на ситно и го добавете към ястието, след което варете още около 4-5 минути.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате вариво и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…