skip to Main Content

Леща с лапад

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

леща с лапад

Продукти:

  • За 2 порции
  • 150 г леща (кафява)
  • 300 г лапад
  • 1 морков
  • 1 лук (пресен)
  • 30 г целина
  • 1 с.л. зехтин
  • сол на вкус

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за леща с лапад е подготовката на съставките. Измийте моркова, целината, лука и лапада.

Нарежете моркова, целината и лука на кубчета. С помощта на нож отделете жилката в средата на всяко листо на лапада.

В тенджерата изсипете нарязаните морков, целина и лук, добавете ½ чаена чаша вода и зехтина и ги задушете до омекване.

Измийте лещата и я добавете към зеленчуците. Добавете и още около две чаени чаши вода и ½ чаена лъжица сол.  Варете около 30 минути до пълно сваряване на лещата (в зависимост от сорта леща времето може да варира). 

Нарежете лапада на ситно и го добавете към ястието, след което варете още около 4-5 минути.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате вариво и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

  Вече започваме да си мечтаем за лятото и неизбежно за повечето от нас възниква въпроса: “Как да вляза във форма – бързо и лесно?” Най-често не предприемаме никакви стъпки в посока отслабване до месец юни, но въпросът продължава да…

Прочети още

Как да не залича всичко постигнато за 3 дни? Как да не кача килограми по време на празниците?  Ако и вие, както много наши клиенти, се притеснявате да не качите килограми по време на предстоящите празници, тази статия е точно…

Прочети още
Back To Top