Леща с лапад

леща

Продукти:

  • За 2 порции
  • 150 г леща (сурова)
  • 300 г лапад
  • 1 морков
  • 1 лук (пресен)
  • 30 г целина
  • 1 с.л. зехтин
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за леща с лапад е подготовката на съставките. Измивате моркова, целината, лука и лапада.

Нарязвате моркова, целината и лука на кубчета, а на лапада отделяте жилката в средата на всяко листо с помощта на нож. В тенджерата изсипвате нарязаните морков, целина и лук, добавяте ½ чаена чаша вода и зехтина и ги задушавате до омекване.

Измивате лещата и я добавяте към зеленчуците. Добавяте и още около две чаени чаши вода и ½ чаена лъжица сол и варите до пълно сваряване на лещата.

Нарязвате лапада на ситно и го добавяте към ястието, след което варите още около 4-5 минути.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате вариво и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим

 

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg