skip to Main Content

Лимонени аспержи с яйце

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Аспержи с лимон и яйце

Продукти:

  • 200 г аспержи (може и замразени)
  • 1 ч. л. зехтин
  • морска сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 лимон
  • 2 твърдо сварени яйца

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за лимонени аспержи с яйца, е да подредете аспержите в тава, покрита с хартия за печене.

След това ги залейте  със зехтина и ги овкусете с черен пипер и сол.

Печете около 10 мин. в предварително загрята фурна на 200°.

Настържете кората от лимона и разбъркайте заедно с готовите аспержи.

Поръсете изпечените аспержи с настърганото яйце.

Добър апетит!

 

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и яйца във вашия индивидуален хранителен режим

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top