Лимонени аспержи с яйце
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 200 г аспержи (може и замразени)
- 1 ч. л. зехтин
- морска сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 лимон
- 2 твърдо сварени яйца
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за лимонени аспержи с яйца, е да подредете аспержите в тава, покрита с хартия за печене.
След това ги залейте със зехтина и ги овкусете с черен пипер и сол.
Печете около 10 мин. в предварително загрята фурна на 200°.
Настържете кората от лимона и разбъркайте заедно с готовите аспержи.
Поръсете изпечените аспержи с настърганото яйце.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и яйца във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат, панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…
Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти. Постна закуска За закуска си…