Лимонени аспержи с яйце
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 200 г аспержи (може и замразени)
- 1 ч. л. зехтин
- морска сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 лимон
- 2 твърдо сварени яйца
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за лимонени аспержи с яйца, е да подредете аспержите в тава, покрита с хартия за печене.
След това ги залейте със зехтина и ги овкусете с черен пипер и сол.
Печете около 10 мин. в предварително загрята фурна на 200°.
Настържете кората от лимона и разбъркайте заедно с готовите аспержи.
Поръсете изпечените аспержи с настърганото яйце.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и яйца във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?