Лимонени аспержи с яйце
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 200 г аспержи (може и замразени)
- 1 ч. л. зехтин
- морска сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 лимон
- 2 твърдо сварени яйца
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за лимонени аспержи с яйца, е да подредете аспержите в тава, покрита с хартия за печене.
След това ги залейте със зехтина и ги овкусете с черен пипер и сол.
Печете около 10 мин. в предварително загрята фурна на 200°.
Настържете кората от лимона и разбъркайте заедно с готовите аспержи.
Поръсете изпечените аспержи с настърганото яйце.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и яйца във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…