skip to Main Content

Лимонени аспержи с яйце

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Аспержи с лимон и яйце

Продукти:

  • 200 г аспержи (може и замразени)
  • 1 ч. л. зехтин
  • морска сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 лимон
  • 2 твърдо сварени яйца

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за лимонени аспержи с яйца, е да подредете аспержите в тава, покрита с хартия за печене.

След това ги залейте  със зехтина и ги овкусете с черен пипер и сол.

Печете около 10 мин. в предварително загрята фурна на 200°.

Настържете кората от лимона и разбъркайте заедно с готовите аспержи.

Поръсете изпечените аспержи с настърганото яйце.

Добър апетит!

 

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и яйца във вашия индивидуален хранителен режим

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат,  панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…

Прочети още

Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти.   Постна закуска За закуска си…

Прочети още
Back To Top