Макарони със зеленчуково рагу

Продукти:

  • За 4 порции
  • 400 г макарони/фусили/пенне/фарфале
  • 2 бр. тиквички
  • 150 г червен лук
  • 1/2 глава чесън (обелени скилидки)
  • 3-4 бр. чушки (червени или зелени)
  • 3 бр. моркови
  • 1 бр. патладжан
  • 150 г целина глава
  • 100 г доматено пюре
  • 4-5 с.л. зехтин
  • сирене за поръсване
  • дафинов лист
  • сол и червен пипер на вкус
Инструкции:

Нарежете зеленчуците на средно големи кубчета. Загрейте фурната на 200С. Намажете тавичка със зехтин и разпределете зеленчуците вътре, така че да образуват един плътен  ред без да се натрупват. Добавете дафиновия лист. Сложете тавичката във фурната и печете докато зеленчуците се карамелизират (около 30-35 мин), като разбърквате периодично.

Междувременно кипнете 3 литра вода, добавете 2-3 лъжици сол и сварете макароните до готовност.

Когато зеленчуците са почти готови, добавете доматеното пюре и червения пипер и разбъркайте. Оставете  тавата във фурната за още 5мин. Извадете зеленчуците добавете малко от водата на макароните и разбъркайте. Водата ще разтвори концентрираните вкусове по дъното на тавата и ще образува приятен и богат на вкусове сос.

Сервирайте макароните с добра порция от зеленчуковото рагу и настъргано сирене. По желание добавете и нарязан магданоз или босилек.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате паста и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Макарони със зеленчуково рагу
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg