Мексикански ориз

мексикански ориз

Продукти:

  • 200 ориз дългозърнест
  • 400 г доматен сос
  • 2 бр. червена чушка
  • 1 бр. люта чушка по желание
  • 50 г царевица
  • 1 бр. морков
  • 1 с.л. кимион млян
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1 чаша пресен кориандър
  • 100 г настърган кашкавал
  • сол и бял пипер
Инструкции:

Първата стъпка при приготвянето на мексиканския ориз е да загреете зехтина в ниска тенджера или касерола.

Задушете червената чушка и моркова, нарязани на кубчета, и царевицата докато омекнат. Добавете ориза за около минута-две и след това доматения сос и 200 мл вода. Добавете разполовената люта чушка и кимиона.

Загрейте сместа докато заври, намалете температурата и оставете да къкри на слаб огън докато оризът е готов напълно.
Докато ястието е още горещо, добавете кашкавала и разбъркайте.

Овкусете със сол и пипер и гарнирайте с нарязания на едро кориандър ( или заменете с магданоз).

Поднесете с резени лайм.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Мексикански ориз
Публикувана на
Рейтинг
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)