Немски картофи на тиган (Браткартофелн) със спанак

картофи на тиган

Продукти:

  • за 2 порции
  • 500 г картофи
  • 100 г лук
  • 300 г спанак
  • 1-2 скилидки чесън
  • 100 г сирене
  • 1-2 с.л. зехтин
  • сол, черен и червен пипер
Инструкции:

Първата стъпка при приготвянето на Браткартофелн е да подготвите зеленчуците.

Сварете картофите необелени на 90% (трябва да са съвсем малко недоварени в центъра). Изплакнете обилно със студена вода и оставете на страна.

След това, нарежете лука на тънки полумесеци, почистете и нарежете спанака на едро.

Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и добавете скилидките чесън, необелени, за 2-3 мин. Извадете чесъна и добавете спанака в овкусения зехтин, по възможност целия наведнъж. Когато започне да се свива, разбърквайте внимателно. Гответе, докато поомекне и придобие тъмно зелен цвят, само за 2-3 мин.

Добавете сол и малко пипер и оставете настрана.

Обелете картофите и ги нарежете на дебели резени. В тиган добавете 1 с.л. зехтин и лука. Задушете докато омекне и започне да се карамелизира. Добавете нарязаните картофи и 1 ч.л. червен пипер и гответе, докато картофите започнат да получават коричка.

Овкусете със сол и черен пипер

В чиния аранжирайте спанака като канапе и подредете  картофите отгоре. Гарнирайте с натрошено сирене.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате картофи и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Немски картофи на тиган (Браткартофелн) със спанак
Публикувана на
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)