Накъсайте броколите и карфиола на розички. Бланширайте ги във вряла подсолена вода за 3 мин. и охладете.
Бланширайте и спанака за около 30 сек. в същата вода.
Отделете по 50 грама от бланшираните карфиол и броколи.
Намажете малка тавичка със скилидката чесън и добавете останалите броколи, карфиол и спанак, размесени или подредени по ваш избор.
Намачкайте на пюре заделените броколи и карфиол , заедно със 100мл от бульона и крема сиренето. Овкусете сместа с малко сол (водата вече е подсолена), черен пипер и индийско орехче.
Добавете пюрето в тавичката с броколите, карфиола и спанака.
Поръсете с настърган кашкавал и печете докато кашкавалът придобие златист цвят в предварително загрята фурна 200С.
Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор и сирене в режима си.
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.