Огретен с броколи и карфиол

Продукти:

  • за 2 порции
  • 500 г броколи
  • 150 г карфиол
  • 150 г спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 60 г крема сирене
  • 60 г кашкавал
  • индийско орехче
  • сол и черен пипер
Инструкции:

Накъсайте броколите и карфиола на розички. Бланширайте ги във вряла подсолена  вода за 3 мин. и охладете.

Бланширайте и спанака за около 30 сек. в същата вода.

Отделете по 50 грама от бланшираните карфиол и броколи.

Намажете малка тавичка със скилидката чесън и добавете останалите броколи, карфиол и спанак, размесени или подредени по ваш избор.

Намачкайте на пюре заделените броколи и карфиол , заедно със 100мл от бульона и крема сиренето. Овкусете сместа с малко сол (водата вече е подсолена), черен пипер и индийско орехче.

Добавете пюрето в тавичката с броколите, карфиола и спанака.

Поръсете с настърган кашкавал и печете докато кашкавалът придобие златист цвят в предварително загрята фурна 200С.

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор и сирене в режима си.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.