Огретен с праз и киноа

Продукти:

  • 250 г киноа
  • 3-4 стръка праз
  • 2-3 скилидки чесън
  • 200 г земна ябълка
  • 1 с.л. зехтин
  • 50 г крема сирене
  • 1 с.л. прясна мащерка листа
  • 50 г кашкавал
  • сол, черен и червен пипер
Инструкции:

Първата стъпка от приготвянето на огретена с праз и киноа, е да накиснете киноата. Накиснете 1 чаша киноа в 2 чаши гореща вода за около 20-25 мин. Отцедете и изплакнете със студена вода. Кипнете 2 чаши вода и добавете накиснатата киноа. Варете за 12-15 мин.

След това е необходимо за обелите земната ябълка и да я нарежете на големи кубчета. Ако нямате земна ябълка, можете да я замените с пащърнак или целина глава.

Сложете в тенджерка и добавете мащерката, щипка сол и вода, колкото да покрие кубчетата. Оставете водата със земната ябълка да заври, намалете температурата и оставете да къкри, докато омекне напълно. Отцедете и запазете течността. Добавете крема сиренето (обезмаслено) и пюрирайте, добавете още сол ако е необходимо и пипер. Добавете от водата, ако се налага, за да получите консистенция на рядко картофено пюре.

Загрейте фурната на 200 С. Нарежете бялата част на праза на тънки кръгчета и смесете с пюрето и киноата и разпределете в намазана със зехтин тавичка, поръсете с червен пипер (може лют по желание) и настърган кашкавал и печете докато кашкавалът придобие златист цвят.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Огретен с праз и киноа
Публикувана на
Рейтинг
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg