Пълнени чушки с боб и гъби

Пълнени чушки с боб и гъби

Продукти:

  • За 1 порция:
  • 65 г боб
  • 2 бр. сухи чушки
  • 50 г моркови
  • 100 г манатарки
  • 25 г праз
  • 25 г лук
  • 5 г джоджен (1 ч.л.)
  • 5 г чубрица (1 ч.л.)
  • 5 г червен пипер (1 ч.л.)
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за пълнени чушки с боб и гъби е да сварите боба (след като е бил накиснат една нощ предварително). След като е сварен, отцедете го и го намачкайте с вилица. Запазете водата.

Докато бобът се вари, нарежете на ситно лука, праза, морковите и манатарките и ги задушете в малко мазнина. Добавете към задушените зеленчуци намачкания боб и подправките (джоджен, чубрица, дафинов лист, сол и черен пипер).

Сложете сухите чушки във вряла вода за около 2-3 минути. Извадете ги и ги отцедете.

Напълнете чушките с бобената смес, като преди това сте извадили дафиновия лист.

Подредете чушките в тавичка, полейте ги с водата от боба и печете около 15 минути на 180 градуса.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате боб и зеленчуци по избор във Вашия индивидуален хранителен режим