skip to Main Content

Пълнени чушки с боб и гъби

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Пълнени чушки с боб и гъби

Продукти:

  • За 1 порция:
  • 65 г боб
  • 2 бр. сухи чушки
  • 50 г моркови
  • 100 г манатарки
  • 25 г праз
  • 25 г лук
  • 5 г джоджен (1 ч.л.)
  • 5 г чубрица (1 ч.л.)
  • 5 г червен пипер (1 ч.л.)
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за пълнени чушки с боб и гъби е да сварите боба (след като е бил накиснат една нощ предварително). След като е сварен, отцедете го и го намачкайте с вилица. Запазете водата.

Докато бобът се вари, нарежете на ситно лука, праза, морковите и манатарките и ги задушете в малко мазнина. Добавете към задушените зеленчуци намачкания боб и подправките (джоджен, чубрица, дафинов лист, сол и черен пипер).

Сложете сухите чушки във вряла вода за около 2-3 минути. Извадете ги и ги отцедете.

Напълнете чушките с бобената смес, като преди това сте извадили дафиновия лист.

Подредете чушките в тавичка, полейте ги с водата от боба и печете около 15 минути на 180 градуса.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате боб и зеленчуци по избор във Вашия индивидуален хранителен режим

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още
Back To Top