Пълнени чушки с боб и гъби
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 1 порция:
- 65 г боб
- 2 бр. сухи чушки
- 50 г моркови
- 100 г манатарки
- 25 г праз
- 25 г лук
- 5 г джоджен (1 ч.л.)
- 5 г чубрица (1 ч.л.)
- 5 г червен пипер (1 ч.л.)
- 1 дафинов лист
- 1 с.л. зехтин
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от приготвянето на рецептата за пълнени чушки с боб и гъби е да сварите боба (след като е бил накиснат една нощ предварително). След като е сварен, отцедете го и го намачкайте с вилица. Запазете водата.
Докато бобът се вари, нарежете на ситно лука, праза, морковите и манатарките и ги задушете в малко мазнина. Добавете към задушените зеленчуци намачкания боб и подправките (джоджен, чубрица, дафинов лист, сол и черен пипер).
Сложете сухите чушки във вряла вода за около 2-3 минути. Извадете ги и ги отцедете.
Напълнете чушките с бобената смес, като преди това сте извадили дафиновия лист.
Подредете чушките в тавичка, полейте ги с водата от боба и печете около 15 минути на 180 градуса.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате боб и зеленчуци по избор във Вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…