Първата стъпка от рецептата за пълнени гъби с киноа е да накиснете 1 чаша киноа в 2 чаши гореща вода за около 20-25 мин. Отцедете и изплакнете със студена вода. Кипнете 2 чаши вода и добавете накиснатата киноа. Варете за 12-15 мин.
Загрейте фурната на 200С. Отстранете пънчетата на гъбите и ги сложете в тавичка обърнати (като кошнички). Запечете за около 5 минути, извадете и оставете на страна.
В малък тиган загрейте зехтина и задушете нарязаните на ситно лук и чесън. Когато лука омекне, добавете царевицата и гответе за още 2 минути. Добавете киноата, разбъркайте за минута –две, добавете 2 лъжици вода и нарязания магданоз и свалете от котлона. Овкусете със сол и пипер и добавете по желание малко лют червен пипер.
Напълнете гъбите добре със сместа и покрийте с настърган кашкавал*. Сложете отново във фурната и печете за около 10-12 мин или докато кашкавалът се стопи и придобие златист цвят.
Рецептата е подходяща за Вас, ако в режима си имате киноа и зеленчук по избор.
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.
*Рецептата може да бъде изпълнена и без кашкавал.





