Пълнени гъби с киноа

пълнени гъби

Продукти:

  • 200 г киноа сварена (150 г сурова)
  • 40 г лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • 150 г гъби (изберете по-големи бели печурки)
  • 30 г царевица
  • 2-3 лъжици магданоз (нарязан на ситно)
  • 1 с.л. зехтин
  • 50 г кашкавал (по желание)
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за пълнени гъби с киноа е да накиснете 1 чаша киноа в 2 чаши гореща вода за около 20-25 мин. Отцедете и изплакнете със студена вода. Кипнете 2 чаши вода и добавете накиснатата киноа. Варете за 12-15 мин.

Загрейте фурната на 200С. Отстранете пънчетата на гъбите и ги сложете в тавичка обърнати (като кошнички).  Запечете за около 5 минути, извадете и оставете на страна.

В малък тиган загрейте зехтина и задушете нарязаните на ситно лук и чесън. Когато лука омекне, добавете царевицата и гответе за още 2 минути. Добавете киноата, разбъркайте за минута –две, добавете 2 лъжици вода и нарязания магданоз и свалете от котлона. Овкусете със сол и пипер и добавете по желание малко лют червен пипер.

Напълнете гъбите добре със сместа и покрийте с настърган кашкавал*. Сложете отново във фурната и печете за около 10-12 мин или докато кашкавалът се стопи и придобие златист цвят.

 

Рецептата е подходяща за Вас, ако в режима си имате киноа и зеленчук по избор.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

*Рецептата може да бъде изпълнена и без кашкавал. 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пълнени гъби с киноа
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
2.51star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)