skip to Main Content

Пащърнак с розмарин

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Пащарнак с розмарин

Продукти:

  • За 6 порции
  • 1 1/2 кг пащърнак
  • 1 с.л. ситно нарязан розмарин и 5 клончета за декорация
  • 2 скилидки чесън - нарязани на ситно
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пащърнак с розмарин е да обелите  пащърнака и да го нарежете на продълговати парчета.

Поставете парчетата в купа и ги разбъркайте с розмарина, чесъна и зехтина.

Изсипете пащърнака в тава, покрита с хартия за печене. Поставете стръкчетата розмарин отгоре.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин., след което обърнете парченцата пащърнак и печете още 15-20 мин.

Овкусете готовия пащърнак със сол и пипер на вкус.

Рецептата за пащърнак с розмарин е готова.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top