skip to Main Content

Пащърнак с розмарин

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Пащарнак с розмарин

Продукти:

  • За 6 порции
  • 1 1/2 кг пащърнак
  • 1 с.л. ситно нарязан розмарин и 5 клончета за декорация
  • 2 скилидки чесън - нарязани на ситно
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пащърнак с розмарин е да обелите  пащърнака и да го нарежете на продълговати парчета.

Поставете парчетата в купа и ги разбъркайте с розмарина, чесъна и зехтина.

Изсипете пащърнака в тава, покрита с хартия за печене. Поставете стръкчетата розмарин отгоре.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин., след което обърнете парченцата пащърнак и печете още 15-20 мин.

Овкусете готовия пащърнак със сол и пипер на вкус.

Рецептата за пащърнак с розмарин е готова.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още

  В представите на по-голяма част от хората лятото е време за почивка – почивка от работа, ангажименти и … диети. Решаваме, че заслужаваме да разпуснем и оставяме на заден план грижите за здравето и добрата си фигура. Спокойни сме,…

Прочети още
Back To Top