Пащърнак с розмарин

пащърнак

Продукти:

  • За 6 порции
  • 1 1/2 кг пащърнак
  • 1 с.л. ситно нарязан розмарин и 5 клончета за декорация
  • 2 скилидки чесън - нарязани на ситно
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за пащърнак с розмарин е да обелите  пащърнака и да го нарежете на продълговати парчета.

Поставете парчетата в купа и ги разбъркайте с розмарина, чесъна и зехтина.

Изсипете пащърнака в тава, покрита с хартия за печене. Поставете стръкчетата розмарин отгоре.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин., след което обърнете парченцата пащърнак и печете още 15-20 мин.

Овкусете готовия пащърнак със сол и пипер на вкус.

Рецептата за пащърнак с розмарин е готова.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пащърнак с розмарин
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)