Пащърнак с розмарин
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 6 порции
- 1 1/2 кг пащърнак
- 1 с.л. ситно нарязан розмарин и 5 клончета за декорация
- 2 скилидки чесън - нарязани на ситно
- 2 с.л. зехтин
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за пащърнак с розмарин е да обелите пащърнака и да го нарежете на продълговати парчета.
Поставете парчетата в купа и ги разбъркайте с розмарина, чесъна и зехтина.
Изсипете пащърнака в тава, покрита с хартия за печене. Поставете стръкчетата розмарин отгоре.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин., след което обърнете парченцата пащърнак и печете още 15-20 мин.
Овкусете готовия пащърнак със сол и пипер на вкус.
Рецептата за пащърнак с розмарин е готова.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…