Паста примавера

Продукти:

  • За 2 порции
  • 150 г паста по избор
  • 100 г зелен грах
  • 100 г зелени аспержи - обелени в долната половина и нарязани на 4-5 парчета
  • 200 г спанак/лапад – почистен от стъблата и нарязан на едро
  • 1 скилидка чесън
  • Пресни подправки – 1 връзка магданоз, босилек, естрагон , може и букет от няколко подправки.
  • 3-4 с.л. зехтин
  • 120 г сирене пармезан или друго твърдо сирене
  • Кората от ½ лимон
  • Сол и пипер
Инструкции:

Сварете пастата според указанието на опаковката. За последните 3 мин добавете във водата граха, нарязаните аспержи и спанака. Отцедете пастата и запазете малко от водата.

Смесете чесъна, зелените подправки, кората на лимона, зехтина, 3 лъжици настъргано сирене и пасирайте. Добавете малко от водата, в която сте варили пастата за да разредите до желаната консистенция. Добавете сол и пипер на вкус.
Сервирайте в дълбока чиния равномерно количество от пастата и сварените зеленчуци и добавете отгоре от пюрето, гарнирайте с допълнително сирене.

Добър апетит!

 

* Тъй като основата на ястието е в свежестта на зелените зеленчуци и подправки, някои от тях биха били заменяеми, например аспержите със зелен боб, а спанака с кейл или броколини.
** Бланширайте кората на лимона преди да го използвате. Настържете, сложете в малка тенджерка или тиган и покрийте със студена вода. Кипнете, прецедете и добавете наново студена вода. Повторете 3-4 пъти. Тази процедура няма да промени цвета и вкуса, но ще отнеме от горчивината.

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Паста примавера
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)