skip to Main Content

Пъстърва върху зеленчуци на фурна

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

пъстърва върху зеленчуци

Продукти:

  • 1 голяма пъстърва
  • 2 моркова
  • 200 г целина
  • 1 стрък праз
  • 5 скилидки чесън
  • ½ лимон
  • 1 с. л. зехтин
  • ½ връзка магданоз

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от приготвянето на пъстърва върху зеленчуци е подготовката на зеленчуците.

Почистете ги и ги нарежете на ситно, след което ги изсипете в малка тава, добавете ½ супена лъжица зехтин и сол на вкус и разбъркайте добре.

След това, посолете рибата отвътре и отвън, намажете я с останалия зехтин, нарежете лимона на шайби и го сложете в коремчето на рибата.

Поставете пъстървата върху зеленчуците, покрийте с фолио и печете за около 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Отстранете фолиото и печете за още около 5 минути.

Сервирайте със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top