Пъстърва върху зеленчуци на фурна
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 1 голяма пъстърва
- 2 моркова
- 200 г целина
- 1 стрък праз
- 5 скилидки чесън
- ½ лимон
- 1 с. л. зехтин
- ½ връзка магданоз
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от приготвянето на пъстърва върху зеленчуци е подготовката на зеленчуците.
Почистете ги и ги нарежете на ситно, след което ги изсипете в малка тава, добавете ½ супена лъжица зехтин и сол на вкус и разбъркайте добре.
След това, посолете рибата отвътре и отвън, намажете я с останалия зехтин, нарежете лимона на шайби и го сложете в коремчето на рибата.
Поставете пъстървата върху зеленчуците, покрийте с фолио и печете за около 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Отстранете фолиото и печете за още около 5 минути.
Сервирайте със ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…