Пъстърва върху зеленчуци на фурна

пъстърва върху зеленчуци

Продукти:

  • 1 голяма пъстърва
  • 2 моркова
  • 200 г целина
  • 1 стрък праз
  • 5 скилидки чесън
  • ½ лимон
  • 1 с. л. зехтин
  • ½ връзка магданоз
Инструкции:

Първата стъпка от приготвянето на пъстърва върху зеленчуци е подготовката на зеленчуците.

Почистете ги и ги нарежете на ситно, след което ги изсипете в малка тава, добавете ½ супена лъжица зехтин и сол на вкус и разбъркайте добре.

След това, посолете рибата отвътре и отвън, намажете я с останалия зехтин, нарежете лимона на шайби и го сложете в коремчето на рибата.

Поставете пъстървата върху зеленчуците, покрийте с фолио и печете за около 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Отстранете фолиото и печете за още около 5 минути.

Сервирайте със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пъстърва върху зеленчуци на фурна
Публикувана на
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)