Пъстърва в сусам със зеленчукови спагети

Продукти:

  • За 2 порции
  • 2 бр. пъстърва филе с кожа
  • 1-2 бр. морков
  • 1 бр. тиквичка
  • 150 г целина (глава)
  • 50 г праз (бялата част)
  • 3-4 с.л. сусам
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. чесън (счукан)
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Смесете лимоновия сок, соевия сос, малко от чесъна, сол и пипер. Мариновайте филетата с получената смес в хладилника за 30 мин.

Нарежете зеленчуците на много тънки филийкии (използвайте ренде) и след това от филийките нарежете тънки лентички наподобяващи спагети.

Загрейте зехтина в тиган и добавете първо праза, а след това моркова, целината, останалия чесън и накрая тиквичките. Добавете и 2-3 лъжици вода за да не се оцветяват зеленчуците. Гответе докато омекнат за 2-3 мин. Овкусете със сол и пипер.

Загрейте фурната на 200 градуса. В силен котлон добавете няколко капки зехтин и сложете подсушената риба за 2 мин с кожата надолу. Извадете от тигана, намажете отгоре с марината и поръсете със сусам, притиснете леко, за да може сусама да залепне добре и прехвърлете във фурната за 3-4 мин.

Сервирайте върху канапе от зеленчуковите спагети.

Добър апетит!

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пъстърва в сусам със зеленчукови спагети
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg