Пъстърва в сусам със зеленчукови спагети
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 2 порции
- 2 бр. пъстърва филе с кожа
- 1-2 бр. морков
- 1 бр. тиквичка
- 150 г целина (глава)
- 50 г праз (бялата част)
- 3-4 с.л. сусам
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. чесън (счукан)
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Смесете лимоновия сок, соевия сос, малко от чесъна, сол и пипер. Мариновайте филетата с получената смес в хладилника за 30 мин.
Нарежете зеленчуците на много тънки филийкии (използвайте ренде) и след това от филийките нарежете тънки лентички наподобяващи спагети.
Загрейте зехтина в тиган и добавете първо праза, а след това моркова, целината, останалия чесън и накрая тиквичките. Добавете и 2-3 лъжици вода за да не се оцветяват зеленчуците. Гответе докато омекнат за 2-3 мин. Овкусете със сол и пипер.
Загрейте фурната на 200 градуса. В силен котлон добавете няколко капки зехтин и сложете подсушената риба за 2 мин с кожата надолу. Извадете от тигана, намажете отгоре с марината и поръсете със сусам, притиснете леко, за да може сусама да залепне добре и прехвърлете във фурната за 3-4 мин.
Сервирайте върху канапе от зеленчуковите спагети.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?