Първата стъпка от приготвянето на рецептата за Пататас бравас с пресни картофи, е да приготвите салсата. За да направите това, загрейте доматения сос и добавете червения пипер и нарязаните магданоз/кориандър. Оставете да поври за минута и свалете от огъня.
Измийте пресните картофи добре. Не ги белете. Нарежете ги на кубчета с размера на една хапка. Бланшрайте във вряща подсолена вода за около 3 минути. Отцедете и докато са още горещи, ги нанижете на бамбукови шишчета, оставяйки по няколко милиметра между отделните парчета. Наредете в тавичка, напръскайте със зехтин и печете на предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20-25 минути.
Сервирайте шишчетата с топлата салса.
Получава се чудесно парти – ястие, или бърза и забавна семейна вечеря.
Сосът може да се приготви по-рано и само да се претопли. Картофите също могат да се бланшират по-рано, така няма да потъмнеят.
Рецептата е подходяща, когато имате картофи и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
