skip to Main Content

Пататас бравас с пресни картофи

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Пататас бравас с пресни картофи

Продукти:

  • 900 г пресни картофи
  • 400 г доматен сос непюриран
  • 1 с.л. лют/или сладък червен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • ½ връзка магданоз или пресен кориандър

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за Пататас бравас с пресни картофи, е да приготвите салсата. За да направите това, загрейте доматения сос и добавете червения пипер и нарязаните магданоз/кориандър. Оставете да поври за минута и свалете от огъня.

Измийте пресните картофи добре. Не ги белете. Нарежете ги на кубчета с размера на една хапка. Бланшрайте във вряща подсолена вода за около 3 минути. Отцедете и докато са още горещи, ги нанижете на бамбукови шишчета, оставяйки по няколко милиметра между отделните парчета. Наредете в тавичка, напръскайте със зехтин и печете на предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20-25 минути.

Сервирайте шишчетата с  топлата салса.

Получава се чудесно парти – ястие, или бърза и забавна семейна вечеря.

Сосът може да се приготви по-рано и само да се претопли. Картофите също могат да се  бланшират по-рано, така няма да потъмнеят.

Рецептата е подходяща, когато имате картофи и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top