Патладжан ала булгур – пълнен патладжан
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 2 големи патладжана
- 1 печена червена чушка
- 50 г смлени орехи
- 150 г булгур
- 150 г краве сирене
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за патладжан ала булгур или пълнен патладжан е да залеете булгура с вряла вода и го оставете да престои около половин час.
Разрежете патладжаните по дължина. Издълбайте средата с лъжица. Нарежете издълбаната част на кубчета.
Отцедете булгура и го смесете с издълбаната част на патладжаните, с орехите, нарязаната на ивици чушка и натрошеното сирене.
С получената плънка напълнете патладжаните.
Запечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Рецептата за пълнен патладжан с булгур е готова!
Сервирайте със салата от домати.
Рецептата е подходяща, когато имате булгур, сирене и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Ако все още нямате индивидуален режим, можете да го поръчате от тук.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…