Печено свинско с риган
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 1 порция:
- 200 г свинско бонфиле
- 200 г гъби портобело или големи печурки
- За пестото:
- 1 ч.ч. смес от от нарязани пресен риган, мащерка, розмарин, босилек, салвия
- 2 с.л. зехтин
- 5-6 ядки орех или бадем (сурови)
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Първата стъпка за приготвянето на печено свинско с риган, е да приготвите пестото.
Сложете всички съставки за пестото в подходящ съд и пасирайте до получаване на хомогенна смес. Не е задължително да е много гладка.
Поставете свинското бонфиле върху алуминиево фолио. Намажете го с песто, добавете почистените гъби с пънчетата нагоре. Овкусте със сол и пипер и завийте месото във фолиото.
Печете на 180 градуса за 15-20 мин.
Аранжирайте и сервирайте.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…