Пенне с чеснов зехтин и броколи
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 2 порции:
- 200 г пенне (тегло в суров вид) сварена ал денте около 8мин или ¾ от времето посочено на опаковката.
- 4-5 скилидки чесън, необелени
- 300 г броколи (накъсано на розички)
- 2 с.л. зехтин
- 100 мл вода от сварената паста
- 1 щипка сухо чили
- сол и пипер на вкус
- 100 г сирене за поръсване
Метод на приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерено висока температура. Добавете чесъна и гответе докато се зачерви. Отстранете скилидките – така ще разполагате с овкусен зехтин.
Сложете броколите, накъсани на розички и чилито в тигана с овкусения зехтин и рабърквайте периодично за около 4-5 минути.
Добавете пастата и водата и гответе за около още 3-4 минути.
Сервирайте в дълбоки чинии и поръсете с настъргано или натрошено сирене, ако имате сирене в режима си.
Рецептата е подходяща, когато имате паста, зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…