skip to Main Content

Пенне с чеснов зехтин и броколи

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Пенне с чеснов зехтин и броколи

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 200 г пенне (тегло в суров вид) сварена ал денте около 8мин или ¾ от времето посочено на опаковката.
  • 4-5 скилидки чесън, необелени
  • 300 г броколи (накъсано на розички)
  • 2 с.л. зехтин
  • 100 мл вода от сварената паста
  • 1 щипка сухо чили
  • сол и пипер на вкус
  • 100 г сирене за поръсване

Метод на приготвяне:

Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерено висока температура. Добавете чесъна и гответе докато се зачерви. Отстранете скилидките – така ще разполагате с овкусен зехтин.

Сложете броколите, накъсани на розички и чилито в тигана с овкусения зехтин и рабърквайте периодично за около 4-5 минути.

Добавете пастата и водата и гответе за около още 3-4 минути.

Сервирайте в дълбоки чинии и поръсете с настъргано или натрошено сирене, ако имате сирене в режима си.

Рецептата е подходяща, когато имате паста, зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

  Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…

Прочети още

МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…

Прочети още
Back To Top