Пенне с чеснов зехтин и броколи

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 200 г пенне (тегло в суров вид) сварена ал денте около 8мин или ¾ от времето посочено на опаковката.
  • 4-5 скилидки чесън, необелени
  • 300 г броколи (накъсано на розички)
  • 2 с.л. зехтин
  • 100 мл вода от сварената паста
  • 1 щипка сухо чили
  • сол и пипер на вкус
  • 100 г сирене за поръсване
Инструкции:

Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерено висока температура. Добавете чесъна и гответе докато се зачерви. Отстранете скилидките – така ще разполагате с овкусен зехтин.

Сложете броколите, накъсани на розички и чилито в тигана с овкусения зехтин и рабърквайте периодично за около 4-5 минути.

Добавете пастата и водата и гответе за около още 3-4 минути.

Сервирайте в дълбоки чинии и поръсете с настъргано или натрошено сирене, ако имате сирене в режима си.

Рецептата е подходяща, когато имате паста, зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.