Пенне с чеснов зехтин и броколи
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 2 порции:
- 200 г пенне (тегло в суров вид) сварена ал денте около 8мин или ¾ от времето посочено на опаковката.
- 4-5 скилидки чесън, необелени
- 300 г броколи (накъсано на розички)
- 2 с.л. зехтин
- 100 мл вода от сварената паста
- 1 щипка сухо чили
- сол и пипер на вкус
- 100 г сирене за поръсване
Метод на приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерено висока температура. Добавете чесъна и гответе докато се зачерви. Отстранете скилидките – така ще разполагате с овкусен зехтин.
Сложете броколите, накъсани на розички и чилито в тигана с овкусения зехтин и рабърквайте периодично за около 4-5 минути.
Добавете пастата и водата и гответе за около още 3-4 минути.
Сервирайте в дълбоки чинии и поръсете с настъргано или натрошено сирене, ако имате сирене в режима си.
Рецептата е подходяща, когато имате паста, зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…
МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…