Пенне с чеснов зехтин и броколи

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 200 г пенне (тегло в суров вид) сварена ал денте около 8мин или ¾ от времето посочено на опаковката.
  • 4-5 скилидки чесън, необелени
  • 300 г броколи (накъсано на розички)
  • 2 с.л. зехтин
  • 100 мл вода от сварената паста
  • 1 щипка сухо чили
  • сол и пипер на вкус
  • 100 г сирене за поръсване
Инструкции:

Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерено висока температура. Добавете чесъна и гответе докато се зачерви. Отстранете скилидките – така ще разполагате с овкусен зехтин.

Сложете броколите, накъсани на розички и чилито в тигана с овкусения зехтин и рабърквайте периодично за около 4-5 минути.

Добавете пастата и водата и гответе за около още 3-4 минути.

Сервирайте в дълбоки чинии и поръсете с настъргано или натрошено сирене, ако имате сирене в режима си.

Рецептата е подходяща, когато имате паста, зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.

 

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg