Пилешко „Стир фрай“

стир фрай

Продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • 150 г броколи
  • 1 бр. зелена чушка
  • 1 бр. червена чушка
  • 2 глави лук
  • 1 бр. морков
  • 30 г джинджифил
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • по желание 1 с.л. чили
  • 100 мл пилешки бульон
  • ½ с.л. пшенично нишесте
  • сол и бял пипер
Инструкции:

Първата стъпка при приготвянето на рецептата за пилешко „Стир фрай“  е да подготвите зеленчуците.

Бланширайте броколите в кипяща подсолена вода за 3 мин., изплакнете със студена вода и оставете на страна. Нарежете чушките на лентички. Обелете джинджифила и нарежете на тънки колела и направете пръчици от тях. Нарежете моркова с белачка на тънки ленти. Отделете слоевете на лучените четвъртини.

След това, загрейте дълбок тиган на максимална температура. Сложете 2 с.л. олио и пилето, нарязано на кубчета с размер 1.5-2 см . Гответе за 3 мин. като разклащате тигана постоянно. Извадете пилето с решетъчна лъжица и го овкусете със сол и бял пипер. В същия тиган добавете зеленчуците – първо лука, нарязан на четвъртини за около 2 мин, след това чушките, джинджифила, чилито, моркова и броколите, накъсано на розички. Разбърквайте през цялото време. Върнете пилето в тигана и смесете добре.

Междувременно, разтворете нишестето в 2 лъжици студена вода.

Добавете соевия сос и пилешкия бульон в тигана и изчакайте да заври. Добавете нишестето и разбъркайте. Когато соса започне да се сгъстява, свалете тигана от огъня. Напръскайте със сусамово олио и гарнирайте със ситно нарязан зелен лук или див лук.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате пиле и зеленчуци във вашия индивидуален хранителен режим

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пилешко „Стир фрай“
Публикувана на
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)