Пиле със сусам и зеленчуци

Пиле със сусам

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 400 г пилешко филе
  • 100 г моркови
  • 300 г тиквички
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. соев сос
  • 1/2 с.л. сусам
  • 1 с.л. зехтин
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за пиле със зеленчуци е подготовката на пилето. Нарежете пилешкото месо на хапки или филенца, добавете соевия сос и счукания чесън и разбъркайте добре. Оставете за около 15-20 минути, за да се овкуси.

Междувременно почистете тиквичката и морковите и ги нарежете на лентички.

Сложете тиган с незалепващо покритие на котлона и след като се сгорещи изсипете пилето, а след него и зеленчуците.

Разбърквайте и гответе около 20 минути, докато месото е вече готово.

Добавете сусама и зехтина, разбъркайте и сервирайте.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате пилешко месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.