Пилешка къри супа

пилешка къри супа

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 стръка праз (бялата част)
  • 200 г царевица (сладка)
  • 2 бр. пилешки бутчета (450 г)
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. къри
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка за приготвянето на пилешка къри супа, е да загреете тенджера на умерено висока температура. Добавете зехтина и нарязаните на ситно лук, чесън и праз. Задушете зеленчуците за няколко минути и добавете кърито.

Сложете пилешките бутчета в тенджерата и долейте вода, колкото да ги покрие. Изчакайте да заври и намалете температурата. Гответе на тих огън, докато пилешките бутчета са сварени напълно.

Извадете бутчетата, отстранете кожата и накъсайте месото. Пасирайте останалата течност със зеленчуците. Добавете накъсаното пиле и царевицата към пасираната супа. Оставете супата да поври  за няколко минути и овкусете със сол и бял пипер.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате пиле и зеленчук по избор в своя индивидуален хранителен  режим