Пилешка салата с манго

Продукти:

  • За 1 порция
  • 180 г пилешки гърди
  • 90 г микс салати (айсберг, рукола и др.)
  • 60 г манго (добре узряло и нарязани на малки кубчета)
  • 1 с.л. пушен червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион на прах
  • 5 клонки мащерка
  • 1 ч.л. мед
  • сок от лайм
  • зехтин
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка за приготвянето на Пилешка салата с манго, е да поръсите пилешкото месо с подправките  (пушен червен пипер, кимион, мащерка, сол и пипер). След това го начукайте, за да се изтъни леко.

Печете пилешкото месо в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.

Добавете меда върху месото около 2 минути, преди да го извадите от фурната.

Извадете месото от фурната и го оставете да се охлади, след което го нарежете на тънки ленти.

Сложете салатения микс в голяма купа, заедно с нарязаното манго. Овкусете салатата със сок от лайм, сол, пипер и зехтин.

Добавете пилето най-отгоре в купата със салата и сервирайте.