skip to Main Content

Пилешка яхния с лапад

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Пилешка яхния с лапад

Продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • 3 връзки лапад или 800 г спанак
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. джоджен
  • 3 с.л. олио
  • сол и червен пипер

Метод на приготвяне:

Първата стъпка при приготвяне на това ястие е да почистете и нарежете лапада на едро (ако не намирате лапад, можете да използвате спанак), а лука и чесъна да нарежите на ситно. Пилешкото месо без кожа и кости, нарежете на кубчета.

След това, загрейте олиото в тенджера и задушете пилешките парчета докато почервенеят. Извадете и оставете на страна.

В същата мазнина задушете лука и чесъна докато омекнат, добавете червения пипер и разбъркайте за 2 минути. Добавете и лапада и изчакайте да се свие, сложете в тенджерата и парчетата пиле, 100 мл вода и джоджена.

Оставете да ври на слаб огън под капак докато пилешкото месо омекне. Посолете и поднесете с нарязан магданоз.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top