skip to Main Content

Пилешки бульон

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Продукти:

  • 1 000 г пилешко месо (крилца или гръб)
  • 200 г моркови
  • 150 г целина
  • 100 г пащърнак
  • 2 глави червен лук
  • 2 бр дафинов лист
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч.л. сол
  • черен пипер на вкус

Метод на приготвяне:

За приготвяне на пилешкия бульон е необходимо първо да подготвите пилешкото месо.

Измийте месото и го сложете в голяма тенджера с 3.5-4 литра вода.
Добавете лъжица сол и оставете да заври. Отстранявайте пяната периодично и премахнете мазнината.

Докато пилето се вари, нарежете на едро морковите, целината, пащърнака и лука или ги варете цели (по Ваш избор).

След около 30 минути, добавете и нарязаните зеленчуци и подправките. За по-сладък вкус, можете да добавите и една червена чушка.

Оставете бульона да ври на слаб огън за 3-4 часа, в зависимост от желаната концентрация на пилешкия бульон. Когато бульонът е готов, прецедете течността през сито.

След като бульонът изстине, можете да го изсипете във формички за лед или в торбички, разпределени на порции за използване при следващи ястия.

Бележка : Можете да експериментирате с други зеленчуци по ваш избор. Препоръчваме ви по-твърдите зеленчуци. Неподходящи за бульон са зеленчуците като броколи, карфиол, тиквички, тъй като стават меки и правят консистенцията му гъста.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top