skip to Main Content

Пилешки бульон

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Продукти:

  • 1 000 г пилешко месо (крилца или гръб)
  • 200 г моркови
  • 150 г целина
  • 100 г пащърнак
  • 2 глави червен лук
  • 2 бр дафинов лист
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч.л. сол
  • черен пипер на вкус

Метод на приготвяне:

За приготвяне на пилешкия бульон е необходимо първо да подготвите пилешкото месо.

Измийте месото и го сложете в голяма тенджера с 3.5-4 литра вода.
Добавете лъжица сол и оставете да заври. Отстранявайте пяната периодично и премахнете мазнината.

Докато пилето се вари, нарежете на едро морковите, целината, пащърнака и лука или ги варете цели (по Ваш избор).

След около 30 минути, добавете и нарязаните зеленчуци и подправките. За по-сладък вкус, можете да добавите и една червена чушка.

Оставете бульона да ври на слаб огън за 3-4 часа, в зависимост от желаната концентрация на пилешкия бульон. Когато бульонът е готов, прецедете течността през сито.

След като бульонът изстине, можете да го изсипете във формички за лед или в торбички, разпределени на порции за използване при следващи ястия.

Бележка : Можете да експериментирате с други зеленчуци по ваш избор. Препоръчваме ви по-твърдите зеленчуци. Неподходящи за бульон са зеленчуците като броколи, карфиол, тиквички, тъй като стават меки и правят консистенцията му гъста.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още

  В представите на по-голяма част от хората лятото е време за почивка – почивка от работа, ангажименти и … диети. Решаваме, че заслужаваме да разпуснем и оставяме на заден план грижите за здравето и добрата си фигура. Спокойни сме,…

Прочети още
Back To Top