Пилешки бульон
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 1 000 г пилешко месо (крилца или гръб)
- 200 г моркови
- 150 г целина
- 100 г пащърнак
- 2 глави червен лук
- 2 бр дафинов лист
- 1 връзка магданоз
- 1 ч.л. сол
- черен пипер на вкус
Метод на приготвяне:
За приготвяне на пилешкия бульон е необходимо първо да подготвите пилешкото месо.
Измийте месото и го сложете в голяма тенджера с 3.5-4 литра вода.
Добавете лъжица сол и оставете да заври. Отстранявайте пяната периодично и премахнете мазнината.
Докато пилето се вари, нарежете на едро морковите, целината, пащърнака и лука или ги варете цели (по Ваш избор).
След около 30 минути, добавете и нарязаните зеленчуци и подправките. За по-сладък вкус, можете да добавите и една червена чушка.
Оставете бульона да ври на слаб огън за 3-4 часа, в зависимост от желаната концентрация на пилешкия бульон. Когато бульонът е готов, прецедете течността през сито.
След като бульонът изстине, можете да го изсипете във формички за лед или в торбички, разпределени на порции за използване при следващи ястия.
Бележка : Можете да експериментирате с други зеленчуци по ваш избор. Препоръчваме ви по-твърдите зеленчуци. Неподходящи за бульон са зеленчуците като броколи, карфиол, тиквички, тъй като стават меки и правят консистенцията му гъста.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…