Пилешки бургер „Палео“

пилешки бургер

Продукти:

  • За 1 порция:
  • 180 г накълцано пилешко месо
  • 40 г зеле, нарязано на тънко
  • 3 големи листа маруля
  • 20-30 г моркови настъргани едро
  • 20 г червен лук (на тънки полумесеци)
  • 1 бр. домат (на тънки шайби)
  • 1-2 бр. кисели краставички
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. чили флейкс
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. винен оцет
  • Сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за пилешки бургер Палео, е да направите гарнитурата за бургера. Смесете зелето, морковите и червения лук и овкусете със сол, зехтин и оцет.

За да приготвите бургерите, овкусете смляното пилешко месо със сол, пипер и малко зехтин. Разделете го на 3 еднакви порции и ги притиснете между два листа прозрачно кухненско фолио.

Приберете оформените плоски бургери в хладилника или фризера за поне 30 мин.

Изпечете бургерите на грил или в тиган със съвсем малко зехтин за около 2 мин на страна. Докато са още топли ги намажете с горчица и оставете за минута – две да поизстинат леко.

Поставете един от бургерите върху едната половина на лист маруля и покрийте с порция от предварително направената гарнитура. Добавете резен домат и няколко резена кисела краставичка. Прегънете марулята на две (като питка джоб) и се насладете.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате пилешко месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пилешки бургер „Палео“
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg