Пилешки сармички с винен сос

пилешки сармички

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 400 г пилешки гърди (смлени за кайма)
  • 7 листа зеле прясно
  • 2 бр моркови
  • 2-3 бр кисели краставички
  • 30 г орехови ядки, нарязани на дребно
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 250 мл бяло вино
  • 100 мл пилешки бульон
  • 1 бр белтък
  • дафинов лист
  • 1 с.л. олио
  • ½ връзка магданоз
  • сол и черен пипер
Инструкции:

Първата стъпка при приготвяне на пилешките сарми е да нарежете моркова и киселите краставички на ситно. Можете да използвате месомелачка и да ги смелите.

За получаването на пилешка кайма, е необходимо да смелите пилешките гърди в месомелачка или да помолите да ви ги смелят в магазина.

Смесете смлените моркови и кисели краставички с каймата, добавете белтъка, сол, пипер, орехите и нарязан на ситно магданоз. Объркайте добре и оставете в хладилника за поне 1 час.

Кипнете 2 л вода в тенджера, добавете 2-3 лъжици морска сол и бланширайте листата зеле за около минута или докато омекнат. Изплакнете със студена вода и отстранете дебелите части с нож.

Навийте сармичките като използвате по около 40-50 г смес за всяка. Наредете ги плътно в тенджера, добавете пилешкия бульон и дафиновия лист, притиснете с чиния и гответе на слаб котлон за 1 час и 30 мин.

За соса:

нарежете лука и чесъна на много ситно, задушете докато омекнат и добавете бялото вино. Когато виното се редуцира на половина, добавете една чаша от течността, в която са врели сармите и редуцирайте отново, докато остане не повече от 100 мл течност. Процесът на редуциране е по-дълъг, но е за предпочитане за да не се налага да се сгъстява соса с брашно.

Овкусете със сол и пипер.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате пилешко месо и зеленчуци по избор във Вашия индивидуален хранителен режим.

Кратко описание
Публикувана на
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)