Пилешко роле с гъби и доматен сос

Продукти:

  • за 1 порция
  • 200 г пилешки гърди
  • 250 г гъби
  • ½ малка глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г доматен сос
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. риган
  • сол и черен пипер
Инструкции:

Първата стъпка при приготвянето на пилешкото роле с гъби е да нарежете лука, чесъна и гъбите на ситно.

Загрейте зехтина в тиган и задушете лука и чесъна докато омекнат. Добавете гъбите и гответе докато отделената вода се изпари.

Разрежете пилешките гърди като пеперуда. Отворете двете половини режейки отвътре навън. Покрийте получената платка с прозрачно фолио и начукайте внимателно, за да не раздробите месото.

Разположете пилешкото филе върху голямо парче прозрачно фолио, овкусете със сол и пипер, добавете от гъбената смес по ширина и навийте като руло използвайки фолиото. Завивайте стегнато и накрая осучете краищата, за да получите стегната ролка.

Загрейте 2 л. вода в тенджера и сложете ролките вътре. Можете да ги затиснете с черпак, за да не изплуват. Водата трябва да издава пара, но да не ври.

След около 15 мин извадете ролата и отстранете фолиото. Загрейте доматения сос, добавете риган, сол и черен пипер и пилешките рула. Гответе за още 5-7 мин.

Сервирайте ролето нарязано на дебели шайби върху доматения сос.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате пилешко месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим