skip to Main Content

Поширани яйца в доматен сос

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Поширани яйца в доматен сос

Продукти:

  • за 1 порция
  • 2 яйца
  • 50 г сирене
  • 170 г доматен сос
  • пресен босилек или магданоз (по избор)
  • сол, червен и черен пипер

Метод на приготвяне:

Загрейте доматения сос в тенджерка или тиган с капак (важно). Овкусете със сол черен и червен пипер. Когато сосът заври, добавете  внимателно двете  яйца (все едно правите яйца на очи) и покрийте веднага с капака за да се забулят.

Намалете температурата на средна и гответе  яйцата 3мин за рохки и 5-6 минути за средно твърди. След изтичане на времето ,оставете яцата покрити за около минута –две.

В плоска чиния сложете сиренето нарязано така че да образува 2 канапета, поставете по едно яйце върху канапе от сирене и добавете соса. Изчакайте за около минута сиренето да поомекне и да се овкуси от горещия сос. Гарнирайте с нарязаните подправки.

Рецептата е подходяща, ако имате яйце, зеленчук и сирене в режима си.

Ако все още нямате здравословен хранителен режим от Ипократис, можете да го поръчате тук.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top