Поширани яйца в доматен сос

Поширани яйца в доматен сос

Продукти:

  • за 1 порция
  • 2 яйца
  • 50 г сирене
  • 170 г доматен сос
  • пресен босилек или магданоз (по избор)
  • сол, червен и черен пипер
Инструкции:

Загрейте доматения сос в тенджерка или тиган с капак (важно). Овкусете със сол черен и червен пипер. Когато сосът заври, добавете  внимателно двете  яйца (все едно правите яйца на очи) и покрийте веднага с капака за да се забулят.

Намалете температурата на средна и гответе  яйцата 3мин за рохки и 5-6 минути за средно твърди. След изтичане на времето ,оставете яцата покрити за около минута –две.

В плоска чиния сложете сиренето нарязано така че да образува 2 канапета, поставете по едно яйце върху канапе от сирене и добавете соса. Изчакайте за около минута сиренето да поомекне и да се овкуси от горещия сос. Гарнирайте с нарязаните подправки.

Рецептата е подходяща, ако имате яйце, зеленчук и сирене в режима си.

Ако все още нямате здравословен хранителен режим от Ипократис, можете да го поръчате тук.