Поширани яйца в доматен сос
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- за 1 порция
- 2 яйца
- 50 г сирене
- 170 г доматен сос
- пресен босилек или магданоз (по избор)
- сол, червен и черен пипер
Метод на приготвяне:
Загрейте доматения сос в тенджерка или тиган с капак (важно). Овкусете със сол черен и червен пипер. Когато сосът заври, добавете внимателно двете яйца (все едно правите яйца на очи) и покрийте веднага с капака за да се забулят.
Намалете температурата на средна и гответе яйцата 3мин за рохки и 5-6 минути за средно твърди. След изтичане на времето ,оставете яцата покрити за около минута –две.
В плоска чиния сложете сиренето нарязано така че да образува 2 канапета, поставете по едно яйце върху канапе от сирене и добавете соса. Изчакайте за около минута сиренето да поомекне и да се овкуси от горещия сос. Гарнирайте с нарязаните подправки.
Рецептата е подходяща, ако имате яйце, зеленчук и сирене в режима си.
Ако все още нямате здравословен хранителен режим от Ипократис, можете да го поръчате тук.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?