Пролетни лингуини на фурна
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 250 г тиквички
- 60 г малка глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 200 г доматен сос
- 300 г лингуини
- 150 г сирене
- 5-6 бр. листа пресен босилек
- 2-3 с.л. зехтин
- сол и пипер
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвяне на лингуините е да приготвите зеленчуците.
В тавичка, може и на котлона, загрейте зехтина и добавете ситно нарязания лук. Гответе за няколко минути като разбърквате периодично. Лукът трябва да омекне без да се оцветява. Когато лукът е готов, сложете чесъна, счукан или нарязан на ситно и тиквичките, нарязани на кубчета за 30 сек. Добавете и доматения сос или белени домати консерва и прехвърлете във фурната за не повече от 5-6 мин.
Поставете средно голяма тенджера с вода на котлон с висока температура. Използвайте капак, ако имате – ще съкрати времето за завиране. Загрейте фурната на 180 С.
Когато водата заври, добавете 2 лъжици сол (може и морска). Сложете лингуините и варете за около 2/3 от посоченото на опаковката време. Когато времето изтече, заделете една чаша от водата и прецедете пастата. Добавете я веднага в тавичката, добавете водата, ½ от босилека, разбъркайте и добавете сиренето отгоре. Печете за около 8-10 мин или докато сиренето придобие златист загар.
Поръсете с останалия босилек (няколко стръка, само листата нарязани на едро или накъсани) след като извадите тавичката от фурната.
Добър апетит!
П.С. Рецептата може да се получи с всякакви сирена – бяло саламурено сирене, пармезан, кашкавал, ементал единственото, което трябва да се съблюдава е маслеността.
Рецептата е подходяща, когато имате паста и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…
МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…