Пролетни лингуини на фурна

Продукти:

  • 250 г тиквички
  • 60 г малка глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 200 г доматен сос
  • 300 г лингуини
  • 150 г сирене
  • 5-6 бр. листа пресен босилек
  • 2-3 с.л. зехтин
  • сол и пипер
Инструкции:

Първата стъпка при приготвяне на лингуините е да приготвите зеленчуците.

В тавичка, може и на котлона, загрейте зехтина и добавете ситно нарязания лук. Гответе за няколко минути като разбърквате периодично. Лукът трябва да омекне без да се оцветява. Когато лукът е готов, сложете чесъна, счукан или нарязан на ситно и тиквичките, нарязани на кубчета за 30 сек. Добавете и доматения сос или белени домати консерва и прехвърлете във фурната за не повече от 5-6 мин.

Поставете средно голяма тенджера с вода на котлон с висока температура. Използвайте капак, ако имате – ще съкрати времето за завиране. Загрейте фурната на 180 С.

Когато водата заври, добавете 2 лъжици сол (може и морска). Сложете лингуините и варете за около 2/3 от посоченото на опаковката време. Когато времето изтече, заделете една чаша от водата и прецедете пастата. Добавете я веднага в тавичката, добавете водата, ½ от босилека, разбъркайте и добавете сиренето отгоре. Печете за около 8-10 мин или докато сиренето придобие златист загар.

Поръсете с останалия босилек (няколко стръка, само листата нарязани на едро или накъсани) след като извадите тавичката от фурната.

Добър апетит!

П.С. Рецептата може да се получи с всякакви сирена – бяло саламурено сирене, пармезан, кашкавал, ементал единственото, което трябва да се съблюдава е маслеността.

Рецептата е подходяща, когато имате паста и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Пролетни лингуини на фурна
Публикувана на
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)