Яхния от нахут със зеленчуци

Продукти:

  • За 3 порции
  • 300 г нахут (сварен или от консерва)
  • 1 червена чушка
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • ½ чаена лъжица къри
  • ½ чаена лъжица червен пипер
  • ½ чаена лъжица червен кимион
  • ½ връзка магданоз
  • 1 с,л. зехтин
Инструкции:

Първата стъпка от приготвянето на яхния от нахут със зеленчуци е подготовката на зеленчуците. Измивате ги, обелвате домата и нарязвате на парчета всички.

В тенджера изсипвате всички зеленчуци, добавяте 1 супена лъжица зехтин, както и 1 чаена лъжица сол и ⅓ чаена чаша вода и задушавате за около 10 минути до омекване. Добавяте всички подправки и задушавате още за около 5 минути.

Добавяте към задушените зеленчуци и сварения нахут, като можете да ползвате както нахут от консерва, така и сварен от вас нахут.

Оставяте ястието да поври още около 5 минути, за да се овкуси добре. Преди сервиране поръсвате с прясно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате нахут и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим