skip to Main Content

Сьомга с праз

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Сьомга с праз

Продукти:

  • Рецептата е за 4 порции
  • 4 средно големи праза
  • 3 моркова - почистени и нарязани на ленти
  • 4 средно големи филета сьомга или друга мазна риба
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • Сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Сьомгата попада в групата на тлъстите риби, което е и причината много хората да я изключват от менюто си, когато желаят да отслабнат или да поддържат килограмите си. Този страх, обаче, е неоснователен. Тази рецепта със сьомга е подходяща за дните, когато имате риба със зеленчук в режима си. Ако не можете да си осигурите сьомга, можете да я замените със скумрия или друга мазна риба.

Първо, загрейте фурната на 180°.

Почистете праза от краищата и външните листа и го нарежете по дължина на четири равни части. След това срежете частите на кръст , за да получите ленти.

Задушете праза с малко вода, докато започне да омеква, за около 5 минути. Поръсете кафявата захар* и разбъркайте. Гответе докато празът леко покафенее, около 15 минути. По този начин ще карамелизирате зeленчуците и те ще станат още по-вкусни. Дори и в момента да спазвате хранителен режим от Топ форма, използването на 1 супена лъжица захар няма да попречи на режима Ви.

Почистете и нарежете морковите на тънки ленти. Добавете морковите към праза, посолете на вкус и бъркайте докато морковите омекнат – около 5 минути.

Поставете филетата сьомга върху хартия за печене, поръсете сол и пипер и печете във фурната до готовност, около 15 минути (зависи от дебелината на филетата).

Подредете в чиния всяко филе, като върху него поставите 1/4 от карамелизираните праз и моркови.

Можете да гарнирате със задушени гъби.

Искате да постигнете здравословното за вас тегло или просто желаете да задържите настоящите килограми и да не напълнеете ? Сега е момента, да се погрижите за себе си. Какво включват нашите програми и защо работят?

Изготвяне на индивидуален хранителен режим от специалист

Режимът ще включва само храните, които обичате или можете да си осигурите. Нашият специалист ще прецени грамажите и последователността на храненията Ви, съобразявайки се с целите, здравословното Ви състояние, начина Ви на живот и специфичните Ви нужди от хранителни елементи, за да бъде отслабването трайно и здравословно.

Постоянна подкрепа онлайн по време на програмата

Ще имате възможност за постоянна комуникация с нашия екип, ще получавате регулярно ценни съвети и препоръки от нас, както и ще можете да въвеждате мерките си и лесно да проследявате прогреса си.

Лесни за приготвяне рецепти към всяко хранене в режима

Ще Ви предлагаме здравословни рецепти, които са подходящи за приготвяне за цялото семейство. Ще ви убедим, че приготвянето на вкусна здравословна храна може да бъде лесно. Вече няма да се чудите: “Какво да сготвя днес?“. Като допълнително улеснение, ще имате седмичен списък за пазаруване с всички необходими продукти от режима Ви, за да си спестите ненужно излизане до магазина.
Попълнете въпросника и започнете >>

❌Без глад, без йо-йо ефект, без стрес. Погрижете се за здравето си още сега!

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top