Рибена чорба

Рибена чорба

Продукти:

  • за 4 порции
  • 800 г риба (може да се използва месо от различни риби - изчистени и без люспи)
  • 2 бр моркови
  • 1 бр праз (само бялата част)
  • 1 бр лук (малка глава)
  • 1 бр червена чушка
  • 150 г целина (глава)
  • 100 г доматено пюре
  • 1/2 връзка девесил
  • 1-2 клончета мащерка
  • 1 бр дафинов лист
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. черен пипер на зърна
  • сол на вкус
Инструкции:

Нарежете рибата на едри парчета и ги сложете в тенджера със студена вода. Добавете 50г морков, 50г целина , лука, дафинов лист, клонка мащерка и една лъжица черен пипер на зърна. Загрейте тенджерата докато започне да се надига пара, но водата не трябва да завира. Намалете температурата и оставете да къкри на слаб огън за 25-30мин.

Прецедете бульона и отделете рибата. Отделете костите и оставете месото настрани.

Настържете останалите зеленчуци. Нарежете отделно стъблата и листата на девесила.  Загрейте олиото и задушете зеленчуците, стъблата на девесила и листата от останалата мащерка за няколко минути.

Добавете червения пипер и доматеното пюре, разбъркайте и гответе за още 2-3 минути.

Добавете 500мл от бульона, изчакайте да заври и оставете на тих огън за 15 мин.

Добавете месото от рибата и оставете за още 5 мин. След като свалите от котлона, добавете листата девесил.

Добър апетит!

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5