Рибена чорба

Продукти:

  • за 4 порции
  • 800 г риба (може да се използва месо от различни риби - изчистени и без люспи)
  • 2 бр моркови
  • 1 бр праз (само бялата част)
  • 1 бр лук (малка глава)
  • 1 бр червена чушка
  • 150 г целина (глава)
  • 100 г доматено пюре
  • 1/2 връзка девесил
  • 1-2 клончета мащерка
  • 1 бр дафинов лист
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. черен пипер на зърна
  • сол на вкус
Инструкции:

Нарежете рибата на едри парчета и ги сложете в тенджера със студена вода. Добавете 50г морков, 50г целина , лука, дафинов лист, клонка мащерка и една лъжица черен пипер на зърна. Загрейте тенджерата докато започне да се надига пара, но водата не трябва да завира. Намалете температурата и оставете да къкри на слаб огън за 25-30мин.

Прецедете бульона и отделете рибата. Отделете костите и оставете месото настрани.

Настържете останалите зеленчуци. Нарежете отделно стъблата и листата на девесила.  Загрейте олиото и задушете зеленчуците, стъблата на девесила и листата от останалата мащерка за няколко минути.

Добавете червения пипер и доматеното пюре, разбъркайте и гответе за още 2-3 минути.

Добавете 500мл от бульона, изчакайте да заври и оставете на тих огън за 15 мин.

Добавете месото от рибата и оставете за още 5 мин. След като свалите от котлона, добавете листата девесил.

Добър апетит!

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Рибена чорба
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)