Рибена яхния

рибена яхния

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 500 г обезкостена риба или рибено филе без кожа
  • 2 глави лук
  • 1 стрък праз, само бялата част
  • 1 бр. зелена чушка
  • 1 бр. червена чушка
  • 4 скилидки чесън
  • 1 бр. морков
  • 1 бр. тиквичка
  • 250 мл. доматен сос
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 бр. дафинов лист
  • 1 клонка мащерка
  • сол и черен пипер
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за рибена яхния е да нарежете всички зеленчуци.

Загрейте 2 с.л. олио в тенджера с капак и задушете първо лука. Добавете последователно чесъна, моркова, чушките, тиквичката и подправките. Разбъркайте за 2 минути  и добавете доматения сос.

Оставете зеленчуците да се задушат за 10-12 мин, след което добавете рибата. Сложете капака и гответе на слаб огън за още 15 минути.

Овкусете със сол и пипер и поднесете с нарязан магданоз.

Рибената яхния е готова.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
рибена яхния
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)