Салата Амарант „Стил Табуле“

Продукти:

  • 350 мл студена вода
  • 100 г едрозърнест амарант
  • 400 г краставици, необелени и нарязани на кубчета
  • 100 г зелен боб
  • 100 г целина (листа), нарязана на тънко
  • 100 г червен лук, ситно нарязан
  • 10 г мента, нарязна
  • 10 г магданоз, нарязан
  • 30 мл зехтин
  • 1 ч.л. настъргана лимонена кора
  • 30 мл. лимонов сок
  • ¼ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. червен пипер
  • 120 г сирене Фета, натрошено
  • 50 г ядки по избор
Инструкции:

Кипнете студената вода заедно с амаранта, намалете огъня и оставете да къкри за около 20 мин, докато водата почти се абсорбира.

Докато амаранта се готви, смесете краставиците и другите съставки в купа.

Когато амаранта е готов, поставете в сито и охладете под течаща студена вода до стайна температура. Изцедете добре. Смесете го с зеленчуковия микс и разбъркайте добре. Добавете натрошеното сирене. При сервиране гарнирайте с резен лимон по желание.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Салата Амарант „Стил Табуле“
Публикувана на