Салата Витамина със свинско бонфиле

свинско бонфиле

Продукти:

  • За 2 порции
  • 400 г свинско бонфиле (едно парче)
  • 1 глава червено цвекло
  • 2-3 бр. моркови
  • 1 бр. краставица
  • 2 стръка зелен лук или чесън
  • 1 бр. алабаш (по желание)
  • 1 с.л. зехтин
  • лимонос сок, сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за салата Витамина със свинско бонфиле е да почистите филето като отстраните ципите и излишната мазнина. Срежете го напречно на две равни части по средата. Овкусете двете части със сол и пипер и ги увийте в прозрачно фолио. Осучете краищата, за да стегнете ролките и ги завържете.

В тенджера сипете достатъчно вода, за да покрие двете ролки. Загрейте водата докато започне да излиза малко пара, но без да ври или да излизат балончета – около 70-75С. Сложете ролките във водата и поширайте за 20мин. Притиснете ролките с черпак или няколко лъжици, за да са изцяло потопени във водата, докато се готвят.

Настържете зеленчуците и ги оставете да се отцедят в гевгир. При възможност използвайте  кухненски робот, за да останат настърганите зеленчуци по-твърди и да не загубят много от соковете си.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги добавете към настърганите зеленчуци. Може да заместите със стар чесън и червен лук на вкус.

След като извадите месото, то ще е готово за сервиране. При желание може да подсушите и да го „потъркаляте“ в загорещен тиган с ½ лъжица олио или зехтин, за да придобие хубав цвят и аромат на запечено месо. Нарежете го на тънки шайби.

Смесете зеленчуците и овкусете с лимонов сок, зехтин, сол и пипер. Аранжирайте шайбите свинско филе ветрилообразно над салатата.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчуци по избор в вашия индивидуален хранителен режим.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Салата Витамина със свинско бонфиле
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)