Сармички с бяла риба и пюре от грах
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 300 г бяла риба (обезкостена)
- 10 бр. листа от китайско или обикновено зеле
- 1/2 ч.л. шафран (накиснат във вермут)
- 50 г праз (бялата част)
- 1 белтък
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. масло
- 1 с.л. мащерка
- 200 г грах
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Нарежете рибата на кубчета и смесете с шафрана, вермута и белтъка. Добавете шипка сол и черен пипер и разбъркайте получената смес в блендър. Оставете сместа за поне 1 час в хладилника.
Нарежете праза и чесъна на ситно. Задушете ги докато омекнат в маслото и 1 с.л. вода. Добавете граха, мащерката и вода колкото да ги покрие и гответе на слаб огън за 15-20 мин.
Пасирайте получената смес , заедно с течността и овкусете със сол и пипер. Добавете още вода или зеленчуков бульон, ако се налага. Целта е да се получи гладко и меко пюре.
Бланширайте листата китайско зеле във вряща подсолена вода и охладете със студена вода. Завийте сармички от листата като използвате 25-30 грама от рибената смес за всяка сарма. Наредете сармите плътно в тенджера, притиснете с чиния и гответе на слаб огън за около 45-50 минути.
Сервирайте върху пюре от грах и декорирайте със свежи билки.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат, панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…
Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти. Постна закуска За закуска си…