Сармички с бяла риба и пюре от грах

Продукти:

  • 300 г бяла риба (обезкостена)
  • 10 бр. листа от китайско или обикновено зеле
  • 1/2 ч.л. шафран (накиснат във вермут)
  • 50 г праз (бялата част)
  • 1 белтък
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. масло
  • 1 с.л. мащерка
  • 200 г грах
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Нарежете рибата на кубчета и смесете с шафрана, вермута и белтъка. Добавете шипка сол и черен пипер и разбъркайте получената смес в блендър. Оставете сместа за поне 1 час в хладилника.

Нарежете праза и чесъна на ситно. Задушете ги докато омекнат в маслото и 1 с.л. вода. Добавете граха, мащерката и вода колкото да ги покрие и гответе на слаб огън за 15-20 мин.

Пасирайте получената смес , заедно с течността и овкусете със сол и пипер. Добавете още вода или зеленчуков бульон, ако се налага. Целта е да се получи гладко и меко пюре.

Бланширайте листата китайско зеле във вряща подсолена вода и охладете със студена вода. Завийте сармички от листата като използвате 25-30 грама от рибената смес за всяка сарма. Наредете сармите плътно в тенджера, притиснете с чиния и гответе на слаб огън за около 45-50 минути.

Сервирайте върху пюре от грах и декорирайте със свежи билки.

Добър апетит!

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg