Сармички с бяла риба и пюре от грах

Продукти:

  • 300 г бяла риба (обезкостена)
  • 10 бр. листа от китайско или обикновено зеле
  • 1/2 ч.л. шафран (накиснат във вермут)
  • 50 г праз (бялата част)
  • 1 белтък
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. масло
  • 1 с.л. мащерка
  • 200 г грах
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Нарежете рибата на кубчета и смесете с шафрана, вермута и белтъка. Добавете шипка сол и черен пипер и разбъркайте получената смес в блендър. Оставете сместа за поне 1 час в хладилника.

Нарежете праза и чесъна на ситно. Задушете ги докато омекнат в маслото и 1 с.л. вода. Добавете граха, мащерката и вода колкото да ги покрие и гответе на слаб огън за 15-20 мин.

Пасирайте получената смес , заедно с течността и овкусете със сол и пипер. Добавете още вода или зеленчуков бульон, ако се налага. Целта е да се получи гладко и меко пюре.

Бланширайте листата китайско зеле във вряща подсолена вода и охладете със студена вода. Завийте сармички от листата като използвате 25-30 грама от рибената смес за всяка сарма. Наредете сармите плътно в тенджера, притиснете с чиния и гответе на слаб огън за около 45-50 минути.

Сервирайте върху пюре от грах и декорирайте със свежи билки.

Добър апетит!

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg