Шакшука
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- за 1 порция
- 2 яйца
- 65 г печени чушки
- 65 г доматено пюре
- 15 г лук ситно нарязан
- 2 г чесън ситно нарязан
- 2 г лют червен пипер
- 2 г кимион
- 2 г сладък червен пипер
- 5 г магданоз ситно нарязан
- 5 мл зехтин
- 50 г сирене
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвяне на шакшука е да нарежете зеленчуците и да смелите чушките.
След това, в тиган със зехтин, добавете лука и чесъна. Когато лукът омекне, добавете подправките, доматеното пюре и смлените чушки. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Чукнете 2-те яйца директно в тигана и го захлупете с капак.
Оставете яйцата да се сготвят около 10-15 мин, според това колко рохки ги предпочитате.
Свалете тигана от котлона и поръсете с магданоз и сирене.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате яйца, зеленчуци и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?