Шакшука
Беше ли полезно? Оценете ни! |
Продукти:
- за 1 порция
- 2 яйца
- 65 г печени чушки
- 65 г доматено пюре
- 15 г лук ситно нарязан
- 2 г чесън ситно нарязан
- 2 г лют червен пипер
- 2 г кимион
- 2 г сладък червен пипер
- 5 г магданоз ситно нарязан
- 5 мл зехтин
- 50 г сирене
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвяне на шакшука е да нарежете зеленчуците и да смелите чушките.
След това, в тиган със зехтин, добавете лука и чесъна. Когато лукът омекне, добавете подправките, доматеното пюре и смлените чушки. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Чукнете 2-те яйца директно в тигана и го захлупете с капак.
Оставете яйцата да се сготвят около 10-15 мин, според това колко рохки ги предпочитате.
Свалете тигана от котлона и поръсете с магданоз и сирене.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате яйца, зеленчуци и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…