skip to Main Content

Шакшука

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Шакшука

Продукти:

  • за 1 порция
  • 2 яйца
  • 65 г печени чушки
  • 65 г доматено пюре
  • 15 г лук ситно нарязан
  • 2 г чесън ситно нарязан
  • 2 г лют червен пипер
  • 2 г кимион
  • 2 г сладък червен пипер
  • 5 г магданоз ситно нарязан
  • 5 мл зехтин
  • 50 г сирене

Метод на приготвяне:

Първата стъпка при приготвяне на шакшука е да нарежете зеленчуците и да смелите чушките.

След това, в тиган със зехтин, добавете лука и чесъна. Когато лукът омекне, добавете подправките, доматеното пюре и смлените чушки. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Чукнете 2-те яйца директно в тигана и го захлупете с капак.

Оставете яйцата да се сготвят около 10-15 мин, според това колко рохки ги предпочитате.

Свалете тигана от котлона и поръсете с магданоз и сирене.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате яйца, зеленчуци и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top