Шишчета от акула
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 2 порции
- 500 г филе от акула, нарязано на квадратчета от 2,5 см
- 20 пресни дафинови листа
- 10 дървени шишчета (предварително накиснати във вода)
- Лимонови резени
- Черен пипер на вкус
- За маринатата:
- 2 с.л. настъргана кора от лимон
- 2 с.л. листа мента
- 2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
- 3 с.л. зехтин
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от приготвянето на рецептата за щишчета от акула, е да направите маринатата.
За тази цел смесете смесете зехтина, лимоновата кора, ментата и чесъна и ги разбийте в блендър или с пасатор до получаването на хомогенна смес.
Сложете парчетата акула в купа и ги залейте с готовата марината. Разбъркайте и овкусете с черен пипер и морска сол на вкус. Оставете рибата в маринатата за около 10 минути.
Нанижете парчетата риба на предварително накиснатите във вода шишчета. Слагайте по един дафинов лист след всяко парче риба.
Запечете шишчетата на скара за няколко минути и ги поднесете с резенчета лимон.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчуци по избот във вашия индивидуален хранителен режим. Можете да комбинирате шишчетата от акула с зеленчуци по ващ избор.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?