skip to Main Content

Шишчета от акула

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Шишчета от акула

Продукти:

  • За 2 порции
  • 500 г филе от акула, нарязано на квадратчета от 2,5 см
  • 20 пресни дафинови листа
  • 10 дървени шишчета (предварително накиснати във вода)
  • Лимонови резени
  • Черен пипер на вкус
  • За маринатата:
  • 2 с.л. настъргана кора от лимон
  • 2 с.л. листа мента
  • 2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
  • 3 с.л. зехтин

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за щишчета от акула, е да направите маринатата.

За тази цел смесете смесете зехтина, лимоновата кора, ментата и чесъна и ги разбийте в блендър или с пасатор до получаването на хомогенна смес.

Сложете парчетата акула в купа и ги залейте с готовата марината. Разбъркайте и овкусете с черен пипер и морска сол на вкус. Оставете рибата в маринатата за около 10 минути.

Нанижете парчетата риба на предварително накиснатите във вода шишчета. Слагайте по един дафинов лист след всяко парче риба.

Запечете шишчетата на скара за няколко минути и ги поднесете с резенчета лимон.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчуци по избот във вашия индивидуален хранителен режим. Можете да комбинирате шишчетата от акула с зеленчуци по ващ избор.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top