Шишчета от акула

акула

Продукти:

  • За 2 порции
  • 500 г филе от акула, нарязано на квадратчета от 2,5 см
  • 20 пресни дафинови листа
  • 10 дървени шишчета (предварително накиснати във вода)
  • Лимонови резени
  • Черен пипер на вкус
  • За маринатата:
  • 2 с.л. настъргана кора от лимон
  • 2 с.л. листа мента
  • 2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
  • 3 с.л. зехтин
Инструкции:

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за щишчета от акула, е да направите маринатата.

За тази цел смесете смесете зехтина, лимоновата кора, ментата и чесъна и ги разбийте в блендър или с пасатор до получаването на хомогенна смес.

Сложете парчетата акула в купа и ги залейте с готовата марината. Разбъркайте и овкусете с черен пипер и морска сол на вкус. Оставете рибата в маринатата за около 10 минути.

Нанижете парчетата риба на предварително накиснатите във вода шишчета. Слагайте по един дафинов лист след всяко парче риба.

Запечете шишчетата на скара за няколко минути и ги поднесете с резенчета лимон.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчуци по избот във вашия индивидуален хранителен режим. Можете да комбинирате шишчетата от акула с зеленчуци по ващ избор.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Шишчета от акула
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)