Славянски постен гювеч

Продукти:

  • За 3 порции:
  • 2 бр. чушки
  • 2-3 бр. моркови
  • 1 бр. тиквичка
  • 100 г грах
  • 2 бр. домати
  • 200 г ориз
  • 2-3 с.л. зехтин
  • магданоз
  • сол и черен пипер
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за славянски постен гювеч, е да нарежете всички зеленчуци на кубчета. След това задушете лука в 2-3 с.л. зехтин. Добавете нарязаните на кубчета моркови, чушки, тиквички и граха.

Когато зеленчуците омекнат, добавете измития ориз и го задушете, докато оризът набъбне. Добавете обелените и нарязани на ситно домати и магданоз и разбъркайте.

Изсипете ориза със зеленчуците в тава или йенски съд. Налейте 600 мл вода и овкусете със сол и черен пипер. Сложете тавата във фурната и печете на 180 градуса около 35-40мин.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате ориз и зеленчуци по избор в режима си.