Средиземноморска салата с булгур

салата с булгур

Продукти:

  • За 1 порция:
  • 85 г булгур
  • 175 мл вода
  • 50 г сирене
  • 65 г домат
  • 65 г краставица
  • 15 г червен лук
  • 30 г зелена чушка
  • 30 мл лимонов сок
  • 10 мл зехтин
  • 1/4 връзка магданоз
  • 1 дафинов лист
  • 1 стрък мащерка
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за средиземноморска салата с булгур е да сложите булгура,  водата, дафиновия лист, стрък от мащерка и щипка сол в дълбока тенджера. Оставете водата да заври и след това затворете тенджерата и оставете да къкри на ниска температура 20-25 минути или докато булгура набъбне.

В това време нарежете всички зеленчуци на дребно.

Сложете нарязаните зеленчуци в дълбока купа и добавете сварения булгур.

Овкусете с лимонов сок, зехтин, сол и пипер на вкус.

Добавете ситно нарязания магданоз и натрошеното сирене отгоре.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате булгур и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим